Tuesday, August 17, 2010

Jom Balik Lepih!!

Hari Jumaat nie abang ai akan hantar mak ai balik kg... so far, kesihatan mak ai dah beransur pulih... mak pun tiap kali ai tepon, mesti cakap 'mak nak balik....' Mak ai pun dah 5 bulan tinggalkan umah tue... yang pasti, konpom umah tue berhabuk teruk... letihnya nak mengemas nanti..

So maybe ai balik lepih ari jumaat petang, atau sabtu selepas bersahur... at least ai dapat kemaskan umah mak ai yang kecik itu... dan harapan ai yg tinggi menggunung, semoga mak sihat sejahtera bila mak duduk di umah sendiri...

Sebenarnya, berat hati nak izinkan mak duduk sendiri, kalo mak duduk di umah abang long ai, makan pakai die terjaga coz akak ipar ai tak keje...tp kesian pulak coz hari2 ai tepon, dan hari2 jugak die akan mengadu ngan ai yang die nak balik kg sangat2... tu yg kami 2 beradik izinkan...

ai pun dah lama tak balik lepih nie... last balik bulan jun ari tue

6 comments:

eima said...

nanti die berbuka sesorg .. kesian ...
tp org tetua nih mesti nk dok umah sendrik juga pepe hal ...
tak reti nk pujuk kadang tuh


(cam aku ada pengalaman memujuk... aku tgk drama sbnrnye ...hehe ...sape aku nk pujuk ??)

umilia said...

hm...tula org tua mmg lbh suke duk umh dorg sndri..dorg lg selesa..ko jgn lupe sll tgk dia ijan..smntara dia msih ade kan..tingat kat arwah mak metua aku..

Lynn said...

mana sama umah sendiri dgn umah org.. wpun umah anak sendiri

Sricahaya said...

dah 5 bln ye mamalyna..rasa cam baru je kan..mak mamalyna rindu ngan umah dia tu..tapi kena selalu tgk laa, sbb tggl sorangkan..moga2 mak mamalyna sihat walafiat selalu..

~aSHa~ said...

aku lagi lama tak balik tloh..last bulan mei..ehehehehhhehehe....

..nOj.. said...

aku pun dh lama tak blk lipis. last bulan 4. lagi lama dr zidah. huhuh