Tuesday, August 17, 2010

Jangan Bercakap Bila Mengantuk Sangat!

Si isteri sekarang mengalami siptom suka tido awal... kul 9 malam tue, memang mata dah layu dah... kalo baring, konpom boleh berlayar.... tp kalo cukup tido siang, malamnyer boleh tido lambatler sikit...

Situasi dalam kereta, perjalanan ke Alor Setar..

Si isteri memang dah mengantuk sangat... sekali, die bersuara kepada asbennyer yang tengah memandu.. ABANG, EJAN NGANTUKLER...EJAN TIDO DULU BOLEH, KE ABANG NAK TIDO DULU...

sekali, asben die jawab.... KALO ABANG TIDO DULU, SAPE NAK BAWAK KETE...DAH MENGANTUK SANGAT TUE, TIDO JELAH, TAK PAYAH BERCAKAP APE2...

hehehee... kesimpulannya, Jangan Bercakap Bila Mengantuk Sangat! nanti ntah ape2 dicakap...

12 comments:

♥etiey erywan♥ said...

memang akan jadi macam orang mabuk bercakap kan? hihi

Zaidah said...

hehehe....nanti merapu plak ....klu dah mengantuk lebih baik titun..

aSmiDar said...

hihihi...kadang2 xtau ape kita cakap pon..sedar2 nak gelak sdiri sbb mllut..:)

qasehadam @ nurul said...

hurm kalo sy la kan xberani nak jln jauh memalam kalo belah siangnye kije n posa sbb lepas berbuka kite mst rs letih sgt..sbb tu rela jln sesudah subuh gitu huhu..kire thnla ye mata ayah lyna draib jejauh.

umilia said...

baiknye isteri mithali ni mintak izin dlu nak tdo ek..klu aku takde maknanye..tau2 je bunyi enjin dr dlm kedengaran..hahahaha..

eima said...

aku klu tak bersandar time jalan jauh .. mmg tak pe ... tp klu bersandar je ...mmg selamat berlayar la...
tak sandar lenguh pinggang dah bersandar tertido plak...kesian laki aku bw keta sorg ..huhu

::Mamalyna:: said...

etiey, hahaha... memang pun, selepas tue, ada lagi ai merapu tau..hehe

::Mamalyna:: said...

zaidah, saje cakap sebab takut die pun ngantuk jugak, asben drive sorang2 jer..

::Mamalyna:: said...

asmidar, hahaha...memang, time ai cakap, tue ai bukan sedar pun... dah kira mengigau kut, heheh

::Mamalyna:: said...

nurul, ayah lyna boleh drive ngan bahagia time malam...siang die kalah tau, kalau drive siang, die cepat ngantuk..

::Mamalyna:: said...

lia, aku bukan sengaja mintak izin tue, aku nak bitau yg aku nak tido jer.. so tak bleh nak borak2 ngan die, hehe

::Mamalyna:: said...

eima, ai pun...tak bleh bersandar, tangan lenguh pangku lyna yang tido tue...tp ai skang, memang dah tido awaller..