Thursday, August 5, 2010

Eeeee... Takut!!!

sape2 yang tau, umah gomen ai tingkat 12 tau... lif ada 2 jer...so pagi tadi, ai family first naik lif tue...pehtu die naik tingkat 13, turun balik tingkat 12 dan tingkat 12... tiba2 lif nie sangkut! die naik balik tingkat 12, pehtu drop ke tingkat 11 dan time die berhenti kat tingkat 11 tue cam bunyi terhentak dan lif tue bergoyang.... eeeeee, ai sangat takut yer... turun ke tingkat 10 pun camtue, time tue ekon dah termati, lampu still on... cecepat ai suruh asben dukung lyna...

Pehtu lif tue turun sampai tingkat 3 dan sangkut balik cam tadi, naik balik tingkat 4 pehtu turun ke tingkat 3 pehtu naik laju je ke atas.... uwaaaaaa! kenapa ngan lif nie... perempuan2 dalam lif tue semua muka takut, termasukler ai kan... yang lelaki, nampak muka riso, tp saje buat cool....

Pagi nie, nak naik lif ke ofis pun, ai rasa fobia tau..

13 comments:

ejaMaria said...

ergghhh... pernah kena macam ni... mmg seriau... huhuhu

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

ko kena beli umah atas tanah cam kak maria tu...uhuhuhu

::Mamalyna:: said...

kak maria, memang seriau kan...takut masih ada lagi nie..

::Mamalyna:: said...

izan, ko umah tingkat rendah... aku nie melangit tau... jom kita beli umah atas tanah, heheh

::Mamalyna:: said...

izan, ko umah tingkat rendah... aku nie melangit tau... jom kita beli umah atas tanah, heheh

Adyshariz said...

lyna..seram la dgr ko citer cam ni... aku dulu slalu gak jam dlm lif habis semua surah aku baca..takut wey..sib baik ko ramai dlm tu..kalau sorang dua..camner la gamaknya..

..nOj.. said...

hoh ngeri gak wei. sib baik benti jalan benti jalan. kena dia benti je. ah sudah lg la haru biru wei

Zimah said...

mmg seriau..sib baik ko ngn hilmy..kalo ko sorg2 dlm tu..sah panik la..hoho..aku pernah lif dah sampai G..pastu naik semula tingkat 10..geram tau..time pepagi nak gi keja plak tu..sudahnya lmbt..

qasehadam @ nurul said...

nyampuk gak sama la kite umah berlif bagai bile rosak penat seh naik tangga..paling takut kalo rosak time kite lam lif.time sakit nk banakkan qaseh dulu tup2 mlm tu xde letrik lif mmg xleh pkai nk turun tgga pung gelapkan..nasebla lum terberanak mlm tu cuma sakit je dulu..esoknye baru banak hehe

.:fyzz:. said...

huh.takut wey..tmbh2 kesekoran lam lif itew..aku pnah la jadi gitu gak..masa dok penang dulu..dok tingkat 11..penah gempa bumi kt indon..gegaq terasa..huh takut..

eima said...

aku pun penah gak... tp tak leh lelama... naik tingkat 9 pasturun 8 naik balik 9 je ...
pastu terbuka je lift aku terus bw anak aku trn tanggan .... hahah letih tak letih la janji selamat ...

BIONIC WOMEN said...

Dulu masa bujang duk umah tingkat 12...apartment kan..beseler..lift nyer 1 jer..kalau mampus gitu paling takut..apatah lagi time tu ada mat negro. seram bulu oma...huhu..
Dah lama x ngalami situasi itu, dapat nek lift kat supermarket jer..haha

suzie rahman said...

comel nya bdk2 kai bju kelawar