Friday, August 13, 2010

Berbuka Puasa Dalam Kete Jer...

Hari pose yang kedua, kami berbuka puasa dalam kerete jer... coz kami ke LCCT menghantar makngah lyna... before tue ai tapau cucur udang kat flat ijau, presint 9... kedai sebelah kedai runcit SML tue... org putrajaya mesti tau nie...

Cucur die memang sedap, tp yg kelakarnyer sos die, kena caj seposen! Ai beli 5 ketul, die caj RM1.60... pelik jugak ai... pehtu kira2 balik...satu ketul 30 sen... ai beli 5 ketul, RM1.50 dan seposen tue caj kuah... sabo jelah....

pehtu dah masuk waktu berbuka, kami minumler air kotak dan makan cucur tue... benti solat kat tepi pusrawi LCCT pehtu terus antar mak ngah lyna... destinasi kami seterusnya kuarters KLIA coz nak ambik cpu makcik asben.... sebelum tue kami singgah makan kat kedai nie
HASSAN TOMYAM SEAFOOD, kat salak tinggi

sori to say, makanan die tak sedap!!!!! kami order, ayam masak kicap ngan telur bungkus... tp masakan die semua masak cam cincai jer... nak kata, kami datang time org bukak pose, tak pun... kami sampai dalam kul 8 gitu... memang dah takde org dah... terkulat2 kami menghabiskan lauk tue... sayang kan, coz membazir plak nanti...

Camtuler kalo kita makan kat luar kan... kita sentiasa letak harapan, makanan yang sedap coz biar berbaloi duit yg kita bayar kat kedai tue... tp bila dapat yang tak sedap! memang terus rasa keciwaaaa....

dan seperti selalu, masuk jer kete, terus ai sound asben, "pehni, tak mo dah makan kat kedai nie"....

13 comments:

qasehadam @ nurul said...

makan kat luor selalu menyakitkan ati kan..syg kalo membazir penah gak kene gini..mkn ikan bawal rentung..sabar jelah dahla xsegar laktu..eh nk tnye ejan beli mana baju kelawa tuh ade dekat2 sini je ke jual.

fantaghirolynn said...

kedai hassan tu memang xsedap... pernah makan kat situ dulu, terus xnak g lagi... yang pelik wpun xsedap, org tetap ramai..

deelira@deeliraz said...

blacklist je kedai nih..

..nOj.. said...

wei, tukang masak dh kenyang tu. mata pun dh layu. tu yg dh malas sgt nk memasak tu. heuhuh

::Mamalyna:: said...

nurul, tu ler pasai...geram kan, tak sedap, kekadang meka caj mahal... ejan beli baju kelawar tue kat pasar tani putrajaya, cuba nurul tengok kat pasar malam bangi kat shell tue, maybe ada kut... kalau takde, meh datang pjaya, hehehe..macam2 kaler ada..

::Mamalyna:: said...

lin, iye ker...bukan ejan sorangler kata tak sedap! betul tue, kami singgah tue, ada jer org makan...

::Mamalyna:: said...

deelira, memang tak mo p dah, hehhee

::Mamalyna:: said...

nojah, tukang masak tue muda belia lagik... memang tak sedap wei..

zue @ annaleeya said...

betul tuh... klu mkn kt luar kita mesti hrp sedap kan??? mahal xpe asalkan berbaloi dgn ape yg kita byr... klu cmtuh, baik masak campak2 jerk kt umah... lagi sodapppp...

syawalsimpsons said...

mmm...akak berbuka dalam kete ye...x lm lagi...mlm ni pun saya berbuka kat dlm kete gak..hohooho...nak balik kluang....syawal nak jumpe nenek n tok wan dier...hoohoo...
saya dah try cucur kat presint 9 2...memenag ok...tp kn caj...dah penah kn pun..hoho

::Mamalyna:: said...

zue, betul tu, ikutkan ati ejan semalam, nak jer cakap, kalo camni, aku bleh masak kat umah jer, lagi sedap dari ni,heheh

::Mamalyna:: said...

ibusyawal, wahhh...syok tue balik kg...dah penah makan yer, betuller kuah die kene charge kan..

fantaghirolynn said...

salak tinggi ni makan sedap kat ADAM dekat2 area my mydin kota seri emas.. yg lain mmg xsedap.. kedekut bahan