Wednesday, July 21, 2010

Tip Home Deco : Sofa

Hari isnin lepas, ai tengok program Cantik Tak? yang Eric Leong tue... dan kat situ Eric ada bitau, untuk hall, kita tak perlu beli SET SOFA yang ada 1 seater, 2 seater dan 3 seater... just beli 1 SOFA 3 SEATER SAHAJA. Itu sudah mencukupi...

Alasannya ialah, untuk jimatkan ruang, kerana kebiasaan set sofa ambik space yang banyak... Selain daripada itu, kita bleh matchkan dengan perabot lain... cam umah yg eric p ari tue, hall die ada sofa 3 seater yang menghadap tv... pehtu kat tepi, ada kusi kayu dua dan sebelah tepi lagi satu ada sofa yang leh baring tue... nak duduk cam sofa bleh, nak tido pun bleh...yang paling penting ialah, untuk tambah sofa atau perabot, kaler mestilah lebih kurang sama...

sama2 kita renungkan tentang sofa di umah kita... dah nak raya nie... ada ke kengkawan beraya ngan sofa baru, hehehhe

8 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

eh ada..aku lah tu...raya sofa baru...ko tunggulah langsir baru aku tu

Zaidah said...

thanks for info

..nOj.. said...

ade. izan

qasehadam @ nurul said...

betul tu biar lebih ruang dan cahaya amatlah semak kalo umah jenis apartmen or flat terlalu penuh ngn perabot yg xbape penting nk senang beli sofa L SHAPE yg besoo pehtu beli la bantal2..

::Mamalyna:: said...

izan, masa aku tulis entry nie, aku memang ingat ko...heheh

::Mamalyna:: said...

zaidah, okey! sharing is caring:D

::Mamalyna:: said...

nojah, hehehe! thats right

::Mamalyna:: said...

nurul, ye betul...umah apartment, lagiler terhad ruangnyer kan..L shape sudah memadai..