Thursday, July 15, 2010

CINDAI FASHION & TEXTILE DEPARTMENTAL STORE

ari semalam Ibu HNI call ai, tanya di mane kedai ai buat langsir ni...

Lokasinya ialah di Nilai 1.... kan kat situ ada cam banyak kedai besar2 jual langsir kan, ada kedai Bunga Raya, Kah Bee (seperti yang ziemah cakap) pehtu ada kedai Ice Room.. Kedai ni kat area belakang sini, memang tak nampak dari jalan depan...

Korang just masuk lorong yg kedai Kah Bee tue, kiranya kedai die selepas kedai Kah Bee, still lagi dalam lorong yang sama... Kalo pattern cam langsir ai tue, dalam masa 1-2 jam bleh siap tp biasa die kasik masa 2 jam paling lama.... kalo pattern berat n sarat, die nak masa 1 minggu... kedai depan kedai Cindai nie, ambik masa 2 minggu.... kat nilai 3, meka mintak 3 minggu... biasaler dekat raya, banyak org wat tempah langsir baru...

Kat kedai langsir tue, bermacam2 pattern langsir yg bleh dipilih... cam ai, memang suka yang simple dan tidak sarat, tu yg ai pilih pattern tue...

12 comments:

Echa said...

apa jauh sangat pegi tempat langsir ni...

..nOj.. said...

ntah nye. baik tempah kt aku je. aku boleh jahit. hahaha

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

lor..nilai 1 rupanya...aku mati2 ingat nilai 3...haiyaa...so i got it...dah tau dah kat mana...lalala

::Mamalyna:: said...

echah, kat nilailer...alah, nilai tu bukan jauh sangat dari melaka kan...

::Mamalyna:: said...

nojah, jahit camne yg ko bleh jahit... opss! ko ambik ert ke dulu

::Mamalyna:: said...

izan, lerrrr... ko nie, kan aku kata kat nilai 1, kut yer sore aku nie takde, bleh plak ko tertukar nilai nie, haiiihh...

Marsha~ said...

sy pun nak tempah langsir tapi tak jugak tempah2... haih

Mama AqiL said...

Tahun nie kami pun cadang nak tukar langsir baru..tp cam 2 thn lepas..beli yang ready made jea..langsir yang ada skrg nie beli kat Mydin Subang jaya..

::Mamalyna:: said...

Marsha, cepat tempah skang, bila dah siap, terus jer gantung, tak sempat nak tunggu raya dah..heheh

::Mamalyna:: said...

anum, aku nie saiz tingkap umah lain... lagipun aku tempah kepala langsir jer...yg putih tue pakai yg lama..

::AyahLyna:: said...

Adehh..kuar pulok topik nie..confirm kena p gak ptg nie...

::Mamalyna:: said...

AyahLyna, eleh...wat2 lupa plak...