Friday, June 4, 2010

Hopefully Mak Takde Ape2

Pagi tadi dalam kul 6, ai kejut mak suruh bangun, coz ai keje ari nie...mak kata okey tp ai perasan yang sound dari mak ai tue lain macam jer... macam bunyi pelat2 sikit....

Pehtu dalam kul 6.30 pagi, ai bukak bilik mak tengok mak terbaring melintang.... muka berpeluh2 dan cakap still pelat dan die cakap die tak bleh bangun dan mak dah terkencing kat bilik... ai dah riso giler dah...apahal mak nie kan... coz mak ai ada darah tinggi, takut kene strok jer... dan ai tau dalam kepala die tengah memikirkan 'something' yang telah berlaku baru2 ini...

Terus ai ketuk asben ai yg kat dalam toilet tue..cecepat ai suruh kuar coz mak ai tak bleh bangun... so kami try bangunkan mak n pimpin die...memang die berat nak bawak badan die...means tak berdaya langsung.... cakap pun memang totally lain macam...sebutir2 dan sound pelat.... so decide nak antar mak ke spital...

lyna, asben ai dah antar p taska dah... hopefully mak bukanler keje strok...

ok bye, ai nak p spital dah...doakan mak ai takde ape2 yer...

25 comments:

MRS. K said...

HARAP2 SEMUA OKEY! DUN WORRY

Afne said...

afne plak yg risau baca entry ni. harap2 mak awak ok & sht.

Sricahaya said...

semoga semuanya selamat..harap2 tak de pape laa..

.:mama dhia:. said...

mudah-mudahan mak akak x ape2..aminn..

..nOj.. said...

wei risau plak aku ni. hopefully mak ko takde ape2. sib baik la dia duk ngan ko weh. isshh

*Miss Geli^ said...

sekragn kat sepital la ni eh? pe pe hal bgtau la..memoga mak ko ok

Echa said...

ala.. risau nya ije.. mak aku semalam baru dapat tau ada darah tinggi... tapi ada hikmah ko bawak mak ko duduk dengan ko sekali.. ada yg nak tengok tengok.. aku doakan mak ko tkde pape.. cepat sembuh ek... ko sabo ek..

MamaZimah said...

izan, sabo ek..harap xde aper2..arwah ayah koi pernah kena gitu..koi tau perasaan aok camne..sabar ek..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ijan, mak akak ada pengalaman mini strok tau.. sama la gitu, suara sengau semua.. tp mak lekas gi spital .. dia pi hospital pantai kat melaka.. pastu balik berubat akupuntur dengan tabib cina.. alhamduillah baik cepat, sebab kami bertindak pantas..

kalau nak tau apa2 ym akak

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ijan, mak akak ada pengalaman mini strok tau.. sama la gitu, suara sengau semua.. tp mak lekas gi spital .. dia pi hospital pantai kat melaka.. pastu balik berubat akupuntur dengan tabib cina.. alhamduillah baik cepat, sebab kami bertindak pantas..

kalau nak tau apa2 ym akak

Izan Ishak said...

harap2 mak ijan ok dan bukan kena strok...

mela said...

Semoga mak ijan cepat sembuh dan ang tabah menghadapinya.Insyaallah..semua akan ok balik.

~anna&anuar~ said...

aaaaaaaa...... cemas nye ai dgr kak.... dah ok ke blom ni?? sume ok kan???

hrp2, sume ok ye kak... moga mak kak ejan jauh la dr ape2 yg x elok...Ameen..

~anna&anuar~ said...

kak ejan.. tlg check link ni ye... maybe blh tlg ape2 utk mak kak ejan...kite usaha, Allah yg tentukan..

http://www.facebook.com/photo.php?pid=258509&id=1777251549

suamihanyisterizuki said...

smoga mak akak xde ape2 ameen...take care ye kak, sbb akak nk jaga mak kan...

tiefazatie said...

harap2 mak akak ok je dan selamat ye..

::Mamalyna:: said...

mrs. k, alhamdulillah, setakat nie okey...dah discharged hospital..

::Mamalyna:: said...

afne, ai yang melalui keadaan nie lagi riso..so far, alhamdulillah..

::Mamalyna:: said...

Sri cahaya & mama dhia, alhamdulillah, semuanya ok skang... tp masih kena berjaga2..

::Mamalyna:: said...

nojah, mak aku dah discharged... alhamdulillah

nogha, mak aku dah kuar spital dah...tadi warded jap..

::Mamalyna:: said...

Echah, tu ler, jaga2 mak ko wei... kadang serangan nie datang bila2 masa jer...

::Mamalyna:: said...

Ziemah, keh memang cuak wei...tak tau nak wat camne tadi..

::Mamalyna:: said...

kak mimi, kami pun bertindak pantas tadi... lega rasanya, mujur tak terjadi strok..

::Mamalyna:: said...

izan & mela, tq...setakat nie dah discharged hospital...takde ape2 tp ai kena berjaga2 jugak...

::Mamalyna:: said...

anna, tq so much sis... akak memang ketaq lutut dah tadik...