Wednesday, June 16, 2010

High Heel Yang Telah Memalukan Owner

Selama ni ai tengok jer high heel yg ai dapat time tunang ari tue... dah lama terperam kan... timbul hajat di hati, nak pakailer kasut nie kan... Kasut nie jenis tutup penuh dan kaki ai nie memang mudah melecet.... So sebelum pakai, kenaler pakai stoking dulu kan...

time pakai tue, perghhh...ai jalan ngan penuh konfiden...cam best jer bunyi tap..tap tapak tue kan... biasa ai pakai sandal jer p ofis, so memang takde bunyiler kan.. turun jer dari kete, time ai jalan nak p lif ofis, ai terdengar bunyi lain macam jer kasut ai nie... apsal dah takde bunyi tap...tap... dah bunyi cam tik...tik jer...

bila ai sampai bilik ai, sekali ai tengok stud die dua2 dah tercabut... serius, time die die tercabut pun ai tak pasan... ape lagi, terus tukar sandal! Tak mo pakai dah coz bunyinyer bising... nanti ai jalan, semua org plak pandang... alamatnyer, tersadai lagi ler kasut tue...

13 comments:

LYaFRINA said...

hehehhehee...
lya pun ada high heel y dpt time kawin(2006).. just pakai sekali dua jer.. kalo tgk skrang still nmpak baru sgt2.. sbb nya.. skrang keje kat industri pkapalan.. jd x sesuai sgt nk pkai kat area port ni. n kalo n bjln plok.. makkk ii... pendekla jd nya si Fain tu

mama_auni said...

ade heel yg tutup separuh dapat time tunang..tp sekali due jek pakai sebab menyusahkan nk pakai..hahah ..tersadai jugak...heels yg lain yg stud nyer tercabut dulu rajin gak gi anta dekat tukang kasut, tp sekang ne dah malas asik cabut jek..then beli lain sudah..haha

..nOj.. said...

byk betul entry ko aku nk kena cover ni. kt bwh tu seme aku dh baca. tp aku komen kt cni jelah ek.

1. sandal aku pun sokmo jadik gitu. tetiba je dh tinggal besi je. reput kot weh.

2. ala budak nangis mmg biasanye nk suh kte pujuk tu. heheh kelako. mesti nangis sampai peluh2 tu. serabut dh rambut.

3. wei nape muka lyna ni? jerawat ke?

ah malas dh nk komen

Zaidah said...

kasut kita nie kena pakai selalu tapi jangan kerap klu kita dok simpan kekadang dia mudah rosak n mengelupas kulitnyer....baik kita pakai..so jangan simpan2....nanti terus tak bleh nak pakai...

eima said...

gile tul nojah nih .. reply kat semua kat cnih .. hahaha

aku dah lama tak pakai kasut/sandal/semua jenis ade heel ... haha ...sejak ngandung ..
so skrg pakai kasut org ngandung je... empuk gitu ... bleh berlari ngan laju bila boss suruh buat pepe ..haha

dulu aku slalu gak jd cam ko... tiba² ade bunyi2 yg semua org pandang ...

~aSHa~ said...

huhh aku bencik kalo jadi mcm tu...skrg ni nak pg kedai baiki tapak kasut tu la jauh...di celah2 kedai lak tu...susah tul...kalo blei kasut..pasan tak dia ada bagi spare tapak tu?

::Mamalyna:: said...

lya, tu ler kan... nak p keje, kena tengok jugak sesuai ke tidak ngan suasana keje kan...ejan nie kalau pakai high heel,konpom still lagi rendah dari asben...hehhe

::Mamalyna:: said...

ieza, akak pun sama...rajinnyer nak menampal stud tp mahal jugak kan...satu tue kadang rm3..pehtu bukannya tahan sangat cam ori kita dapat kat kasut tue..

::Mamalyna:: said...

nojah, aku pun malas nak jawab soalan ko yang super banyak nie..

1. ntahler..suka sangat cabut padahal, aku pakai tak ganas pun..

2. lyna memang pesen cenggitu, manja katakan..

3. aku dah jawab, siap buat entry lagikk

dah jawab semua kan..

::Mamalyna:: said...

zaidah, tue ler agaknya...jrang pakai,terus jadik longgar kut getah stud tue..

::Mamalyna:: said...

eima, semalam bunyi time kat area guard tue, bila jalan, cam ai sorang jer ada kasut.. skang nie layan sandal from crocodile, bata n alain delon jer...pattern makcik2

::Mamalyna:: said...

gidah, tukang kasut suka duk tempat sempit2, ceruk2 kan.. iyeler, takkan nak sewa kedai plak kan.. ntah, aku tak pasan..coz dah jarang aku beli kasut cenggini..

Sherry said...

hehe.. you not alone, my housemate also la.. dia pakai boot.. bottom pun hilang lol.