Wednesday, June 16, 2010

Gara2 Teringin Nak Makan

Hari isnin yang lepas....time ai pose tue, ai dijamu ngan gambar cekodok yang dibuat oleh MAMA ALYA.... serius, telan air liur ai time tue.. menu bukak puasa udang goreng petai... gigih ai asingkan udang dalam 6 ekor sebab nak letak dalam cekodok nanti... kiranya potong kecik2 n taruk dalam tepung... Lina, sampai ati u ...letak gambo cekodok tue, dah wat ai teringin tau...hehehehe

Hari semalam aka selasa, on d way balik umah, memang plan nak wat cekodok dah... ingatkan nak ajak asben p kedai, cari daun kucai tp die cam rushing jer...so batalkan niat pehtu cakap dalam ati, watler cekodok ngan bahan yang ada kat umah... Sampai2 kat parking, ai dijamu ngan satu 'KEJUTAN'... bila naik umah, terus kuar udang...pehtu sms ANUM @ MAMA AQIL tanya camne cara cekodok yang letak telur tue... ding dong ding dong... tak jadi buat cekodok coz masak nasik n kari ikan...

Dan hari ini, kuar kejap ngan asben... die cakap, nak singgah kat gerai2 kat UNITEN tue, ai ape lagi...terus serbu satu gerai nie dan cakap 'AKAK, CEKODOK IKAN BILIK SINGGIT, CEKODOK AYAM SINGGIT'

Yahoooo.... ai dapat makan cekodok jugak....yea...yea.... even beli pun takpe, asal dapat makan!

8 comments:

Me_Lina said...

miahahahha... menu minum petang tu... xpe2... weekend cuba buat lagi... campur ler ngn jagung or kentang... sooodap ooo... ehhehehe

eima said...

kejutan pe kat parking tuh ??

::Mamalyna:: said...

Lina, hehehe... cian ai tau!!! tu ler...kalau terajin,bleh rasa hasil tangan sendiri..

::Mamalyna:: said...

eima, tak bleh bitau kat sini..setakat nie rahsia lagi..hehehe

..nOj.. said...

wei kt cafe aku ade cekodok yg sedap. dh lama gak aku tak menjenguk cafe pepetang gini. kandungan kodok tu sungguh mewah. ade sadin, kubis, toge, bawang, daun kucai. ntah mende2 lg

::Mamalyna:: said...

nojah, cam sedap jer gayanye... meriah sungguh wei..mahal ke? die jual bape ketul untuk RM1?

Huda said...

hehe..jadila beli cekodok kat belakang uniten tu.sedap gak kan :) dulu time studi adakalanya ptg2 pas kelas p serbu sana cari cendol or rojak :)

aiDieNa said...

Hai.. macam ada makna tuuu.. hehehe