Monday, June 7, 2010

Dah Discharged & Go to Kelantan

Semalam, dalam tengahari, mak ai dah discharged dari hospital... syukur alhamdulillah... berakhirler percutian 3 hari 2 malam kat spital.... Bila mak dah kuar tue, otak ai pun berfikir...camne ai nak p keje? Berani ke nak tinggal mak ai sorang2 kat umah? Ai memang tak yakin langsung coz serangan tue akan jadi pada bila2 masa.... cam kes petang tue, duduk elok2 jer, tetiba jadi....

So keputusan segera ai ambik, decide untuk antar mak ke kelantan iaitu umah abang ai... Plan jumpa di umah mak ngah ai kat kg, iaitu kiranya balik lepih ler... Then abang ai akan pick up mak ai kat umah mak ngah... kiranya ai ngan abang long, half way ler... Sebab ape antar kelantan? Sebab akak ipar ai tak keje, so die bleh pantau keadaan mak ai tue... Even berat hati ai nak lepaskan mak ai, tp ai kena2 redha coz tak mau perkara cam tue terjadi lagi...

Lepas jer kuar sepital semalam, balik umah, packing barang so dalam kul 3.30 ptg gerak dari pjaya ke lepih... abang ai pun gerak jugak dari sane... dari pasir putih ke lepih ambik masa dalam 4 jam, ai plak 3 jam... so tak kira sape sampai dulu, stay kat umah ngah....

Kami sampai kg dalam kul 6.45 petang...p jenguk umah kejap, pehtu baru p umah mak ngah.... di sana, dah ramai sedara mara menanti.... lepak2 jap, makan malam pehtu dalam kul 9.30 malam baru memasing gerak... ai gerak balik ke putrajaya dan mak ke kelantan....

Ai sampai pjaya dalam kul 1 pagi... dan hari ni bekerja... perasaan ai sungguh2 mengantuk...

12 comments:

Afne said...

bykkan sabar yea mamalyna. kita sama2 doakan moga mak awak selamat & kembali sembuh sepenuhnya.

Mama AqiL said...

sabar yea iejan..takmau lar sedih2 lagipun kakak ipar ko leh tlg tengok2 kat mak ko kat sana tue..

Ibu Ayra said...

ejan, ros baru baca pasal mak ejan.... semoga makcik cepat sembuh ya...

tahniah sebab menang contest kasihnya atuk...

ummiaqeef said...

semoga mak mamalyna cepat sembuh..

aiDieNa said...

Demi ibu tercinta.. apa saja dikorbankan.. semoga segalanya kembali normal dan kesihatan mak Ejan kembali pulih..

ann @ hatiberbunga said...

moga ur mom cepat sembuh..
jgn sedey2 & jgn serabut2, k! ur mom in a good hand. ;)

::Mamalyna:: said...

afne, tq so much... ati anak mana yang tak riso kan...sedih nie..

::Mamalyna:: said...

Anum, wuaa...aku nak nangis nie..riso semua ada wei..

::Mamalyna:: said...

Ros, tq yek..tahniah jugak buat ros, tempat kedua tue..

::Mamalyna:: said...

Ummi Aqeef, tq...begituler harapnyer..amin

::Mamalyna:: said...

kak ina, yes! ejan terpaksa korbankan ati ejan...semoga die dijaga ngan elok kat sane

::Mamalyna:: said...

ann, tq... tp ai sedih jugak...uwaaa..