Wednesday, May 19, 2010

Sesi Perbualan Telefon

Setelah asben ai 2 hari outstation ke Melaka dan dia akan tepon ai tetiap hariler kan.... Bila die telefon, asik ni jer ayat die...

Situasi bila dia tepon di rumah
Asben: Hello, kat mane? Lyna wat ape?
Ai : Hello, kat umah, lyna ada ni
Asben : Meh nak cakap ngan lyna
(ai pun pas tepon kat lyna, kebiasaan ai buat loudspeaker)
Asben : Hello, lyna wat ape... sape nama lyna, angkat tangan, lyna pun angkat tangan... pehtu nyanyi lagu barney, I love u, u love me, we're happy family, lyna pun nyanyi sama versi pelat...
Dah agak puas cakap ngan anak, cakap balik ngan ai tp kebiasaanyer, okler yang, abang nak p makan, nanti abang tepon balik...

Situasi bila die tepon n ai kat ofis
Asben: Hello, bz ke? Lyna camne hari nie?
Ai: A'ah kat ofis, biasa-biasa jer... lyna blablablabla (sesi ai melaporkan aktiviti lyna or perangai lyna kat umah bila dia takde nie)

Tu ler my asben, memang lyna tue kesayangan die... tambahan plak lyna memang manja ngan die... nak itu ini, semua ngan ayah... bila ada tuduhan cakap my asben wat cam child abuse kat lyna, memang ai sentap! sampai skang ai masih trasa hati...

Tp ai ternanti2 jugak perbualan telefon yang camni
Asben : Hello, ayang buat ape? Ayang sihat? Abang rindu ayang..... tak sabar nak balik umah jumpa ayang....sehari tak jumpa macam tak bleh keje je nie.... Tetiap malam sebelum tido, mesti tengok gambar ayang.... (hehehehehehe, sila geli ngan ayat jiwang ai yang nie yer....)

Tak mungkin asben ai akan cakap camnie ngan ai coz die bukannyer lelaki yang romantik.... bentiler dari bermimpi ejan woiiiii....

18 comments:

~aSHa~ said...

ehehe gatai yu ni tau..apa kata yu yg buat soklan gitu dan ckp gitu kat laki yu...

lama tu sentap ye kak..

..nOj.. said...

jgn berangan la weh nk tunggu laki ko ckp gitu. hahaha

~anna&anuar~ said...

hahahahha.... ai pun tunggu la nuar kate gitu... gilerrr la...

kalo die outstesen, gni plak dialog die..

laki ai : yang, esok tlh kejut ye.. kol 6.30.. abg nak tdo dah ni....bye..

ai : ha... ok...bye...

adeeessss...

psssttt.. ade ke jntan romantik beno gittttuuu???

MRS. K said...

muahahaha..
u la call hubby cakap camtu..hehehe

mela said...

ijan..lelaki..kalau dah kawen..susah dah nak tunjuk tahap romantik depa tu.Mahal sangat kut..
Tapi takpa..yg penting..depa sayang kita..sayang anak..dan hargai kehadiran kita.Kita tetap setia pada yg satu.Tetapi ..kalau sesekali depa ucap..mau menderu gak darah ni.hehhehehe...

Lina Rahim said...

tak apa, at least papa lyna sayangkan lyna, confirlah sayangkan mamanya, kan mamanya yang lahirkan lyna..
sweet.

Mama AqiL said...

gatai lar u nie..

Siti said...

hehehe....adoi..sama la kita izan..huhu...tapi papa mmg susah nak tepon siti kalau takde hal nak ckp...adoiii

::Mamalyna:: said...

gidah, ai memang gatai skang, huhuhu...

memang aku sentap wei, cuba ko?

::Mamalyna:: said...

nojah, iyer...tu ler yang aku berangan tue...memang konpom takdenyer...heheheh

::Mamalyna:: said...

anna, samaler kita... yg tukang kejut tido, kita jugak...hehehe

::Mamalyna:: said...

mrs.k, ai nak cakap camtue ngan asben ai, konpom die kata ai demam!heheheh

::Mamalyna:: said...

mela, thats right... kalau ko menderu darah, aku terus bleh pengsan kut...heehee

::Mamalyna:: said...

Lina, heheheh...moga2 amin... nak kek batik sarawak satu bleh?

::Mamalyna:: said...

Anum, heheheh...auwww!

::Mamalyna:: said...

Siti, iye ker...pendek kata, jumpa kat umah ajelah yek...kita cakap kat umah...

Me_Lina said...

hehhehehehe kita berangan jela kalu hubby nak call ckp jiwang2 ney... hhehehhe

::Mamalyna:: said...

Me_Lina, heheheh..samaler kita..