Thursday, May 13, 2010

Gambar Kontroversi

ni ler gambar 'hot' dari semalam sampai ke hari ini... Gambar yang menunjukkan ciri2 CHILD ABUSE.... Ai sebagai tuan punya gambar, rasanya ai berhak bersuara.... Thanks kepada kengkawan yang rasa ape yang ai rasa.... yang support ai....

Iyer, mamat tue dan wifenyer dah minta maaf kat entry blog ai.... bak kata asben ai semalam, so kita maafkan jer.... tp lain hal plak yg jadinyer.... bila mamat tue buat entry yang menyalahkan gambar2 yang diletak di internet... cam ai plak salah letak gambar nie kat blog ai...

ni entry mamat tue, tak tau die upkan semula coz tadi die up sekejap then die delete...
Istilah KEBETULAN
cam ai up tadi, bila search gambar kat google, mesti ada link die kan... of course time nie ai citer pasal photoshoot.... takde maknenyer nak lambung2 anak nie yer....lyna tue dah 10 kilo, nak dukung pun kami tak larat, ni plak nak lambung tinggi2....
Tangan Asben Ai
Tangan kanan asben ai jer yg jarak dari lyna yer...tgn kiri masih dekat... Ini adalah teknik photoshoot... Cuba tanya mana2 photog kan, mereka mesti ada angel2 tertentu nak kasik gambar cantik.... nak plak ini photoshoot yang berbayar, semestinya ai yang tukang bayar duit nie, nak dapatkan gambar yg terbaik.... sbelum nie ai penah kata, time gambar nie diambik, photog dok baring atas kaki lima, plus asben ai memang tinggi orangnyer, 188 cm.... teknik ambik gambar tu yang membuatkan lyna dilambung tinggi, sedangkan tak tinggi mana pun....

Bodoh
Sesapa pun bleh komen ape2 kat blog orang... itu hak masing-masing.... bistu ai tak bleh komen ke kat blog ai sendiri.... dah gambar org yang ai sayang tp diprovoke cam asben ai wat CHILD ABUSE kat anak sendiri, ada sesapa mama, mak, ibu yang tahan ati ker... sesabar2 pun, perlu jugak kita bersuara.... Jangan sesuka hati nak labelkan komen meka tue komen BODOH... mereka ada hak nak tafsir gambar tue camne, kaji gambar tue, tengok gambar tue bebetul...bukannyer main serkap jarang jer... ko marah? aku pun bleh marah...
Iyer... u blogger femes, kami semua blogger picisan or kerdilan....tp tak semestinya ngan pengaruh yang u ada, u bleh hasut2 sape2 pengikut u yang tak tau jalan citer sebenar... Asben ai pegang anak ai tue coz nak tangkap gambar photoshoot ok! ko yg suka suki tafsir gambar tue ke arah keburukan.... sedangkan org lain tengok ok jer.... Ai ngan asben ai memang sayang sangat anak ai, jgn nak kueri camne or banyak mana kasih sayang kami kat anak kami.... bukannyer bila lambung anak, coz tak sayang anak tu.... Ko takde anak lagi, so duk dediam jer kat situ...

Asben ai pun keje bidang IT, jgn nak tunjuk sangat ko terer bab2 IT nie...
Sedap sungguh statement tue, tau ada anak! Ingat anak tue boleh petik jari, tup2 ada ke? Ko takde anak, so jgn sesuka hati nak wat statement tak berakal okey.... Asben ai yg up lyna cenggitu, takkan nak beri keburukan kat anak sendiri kan.... masalahnyer ko putar belit gambar tue ke negatif yer.... Jgn nak perasan bagus yer.... skang mungkin ko diatas coz orang duk melambung memuji ko, sila selidik balik punca ape org akan marah balik kat ko....entry ko buat orang sentap yer... Of course ai ada perasaan, asben ai ada perasaan.... ko sape nak kueri gambar hak milik ai... Ape plak kaitan org kerja kerajaan ngan relate ngan gambo tue.... melalak tak tentu pasal jer mamat nie ler.... Kalau terlebih akal, fikir dulu sebelum tulis yer....
Kalau ko tau melambung anak dan sayangkan anak, perkara yang berbeza.... so jgn sesuka hati tafsir gambar hak milik org.... Ko ada anak nanti, ko tau camne perasaan aku ok!!!!!

Ko memang mintak maaf tp dalam masa yang same dalam entry ko, ko sindir2, ko perli2... ikhlas ke ko mintak maaf?

**memang ai cilok entry mamat tue letak kat sini, kalau kengkawan p cari kat blog die skang, memang takde dah coz die hanya tinggal entry2 yang best2 jer, yg agak2 org bleh kutuk die, die delete

19 comments:

mama_auni said...

akak..kiter paham kak..saba yek kak ejan..

~anna&anuar~ said...

uwaaaaaaa..... sgt stuju... ade button like x?????

Anonymous said...

sabar yer....ni la nak sgt buat entry 200 sehari, idea n gambar semua copy paste org punya....bila dah kantoi mula la tak leh terima bila org kutuk...serve u right...

hati - ema said...

komen skit.... hari tu ada baca..igt dah settle....rupenye ade lagi....

Love Journal Of HazlizaHusaini'S Family said...

sabar kak...;-)

.::WaNiE::. said...

*like*

..nOj.. said...

loh bukan main marah punye entry ini. dia baca kot. haha

Liessa said...

salam mamalyna...saba je la ye... tingin la nk bukak blog org tu...hihi...nape la suka2 kait kan pice org dgr cite mcm tu...sepatutnye amik la pice lain..hubby sy pun ade gak amik pice cam tu...tp tu tak bermaksud kita nak dera anak...hui nauzubillah...nyamuk pun tak bg gigit inikan pulak nak buat bukan2...betul tak...

Ummi Aisyah said...

pelik gak org mcm ni, tgk pic org lain pon boleh nak buat tafsiran sidiri,dia jeles kot??

luvly_heart said...

anak saya masih dalam kandungan, dan saya memahami situasi yang akak rasa tu walaupun anak masih belum berada di depan mata...

jgn sampai org doakan dia tak dapat anak sudah la...

heh.

ratna said...

ejan.. akak tau dah citer ni dari kak mimi. tak sangka org tu mcm tu ekk..dah elok2 terkenal tetiba bole bagi statement gitu. sabar yer dek..

Alynn Notnot said...

sabar ye, semua dugaan dtg bsame2 dgn hikmah. hrp selesai mslh ni. amiin~

::Mamalyna:: said...

to kengkawan semua, TQ for the komen...

kak ratna, bukan ke 'dia' ni kerja satu kementerian ngan akak tau...

Mama AqiL said...

Aku sokong kor 100% ejan..orang yang takde perasaan dan anak je leh kata mcm tue..tp aku geram biler dia kata orang gomen tue..asal lak ko nak melalak cam gitu..rezeki ko dpt bulan2 pun bkn dari gomen jugak ker..TAK BERSYUKUR LANGSUNG...

iz-AnN عبداللطيف said...

ahahaha...amik ko broadband...huhuhu

Farra Rizal said...

TAH APE TAH...HUSBEN SAYE PON SLALU GAK WAT CAMNER...UNTUK KURANGKAN GAYAT DIE...XNAMPAK TINGGI PON GMBA AKAK N ANAK AKAK...EEE...TAH APE TAH ORG TU...KAK...

jom join blog

http://terataimewangi.blogspot.com

Anonymous said...

kepada org yang tuduh blog ko ni ijan: aku ada beberapa pesanan.

(1) Gambar ni aku yang shoot, aku tau apa maksud gambar nie..so hang jangan nak pandai2 tulis kat blog org child abuse ka apa ka..kalo tak puas hati bagitau aku.

(2) Ko nampak x lengan bapak dia besar mana plak...so stop your nonsense issue..aku x nampak yang lyna akan jatuh dari tangan bapak dia.kepada blogger berkenaan lu pikirla sendiri

(3) Kalo ko tak tahu apa2 pasal fotografi jangan berlagak pandai buat keje ko je bodoh!! ini melibatkan imej aku sendiri.

Akhir kata jangan sebukkan org punya hal..

Anonymous said...

kepada org yang tuduh blog ko ni ijan: aku ada beberapa pesanan.

(1) Gambar ni aku yang shoot, aku tau apa maksud gambar nie..so hang jangan nak pandai2 tulis kat blog org child abuse ka apa ka..kalo tak puas hati bagitau aku.

(2) Ko nampak x lengan bapak dia besar mana plak...so stop your nonsense issue..aku x nampak yang lyna akan jatuh dari tangan bapak dia.kepada blogger berkenaan lu pikirla sendiri

(3) Kalo ko tak tahu apa2 pasal fotografi jangan berlagak pandai buat keje ko je bodoh!! ini melibatkan imej aku sendiri.

Akhir kata jangan sebukkan org punya hal..

::Mamalyna:: said...

tq my photog for ur statement...