Wednesday, April 21, 2010

Kesian Asben Ai...

First of all, korang jangan terkejut ngan rupa asben ai nie....Mata dan mulut die bengkak yer....

Kisahnya, asben ai dah selsema dari hari ahad lagi.... asikler bersin dan idung meleleh jer... Ari senin kena outstation kat N9 kan.... balik umah, still lagi selsema....So semalam memang die flat ler, die p klinik dan dapat MC tuk 2 hari iaitu hari semalam dan hari ini..... Asben ai makanler ubat dari klinik tue dalam kul 4 ptg.... Sebenarnya kena makan 2 biji tp die makan sebijik jer..... Pas jer ambik ai balik keje semalam, die lepak dalam bilik, manakala ai ngan lyna, kat hall.... Biar ajelah die berehat kan coz ubat tue leh mengantuk....

Tup2 die kuar bilik jer p kat hall, ai tengok mata dan mulut dah bengkak..... Sah!!! ni konpom alergik ubat.... Sebenarnya asben ai tak bleh makan ubat tertentu.... Mak mertua ai kata, asben ai nie bleh makan panadol jer kalau sakit.... kalau lain, konpom bengkak.... Masalahnya, doktor yang kat klinik tue, dah tau yang asben aku nie ada alergik ubat....tp semalam die kasik ubat lain.... tak tau plak, jadi bengkak camnie kan...

Yang lagi teruk, tetiba asben ai berpeluh teruk, pehtu air mata kuar jer... ai dah riso dah, takut die jadi semput.... coz kadang2 die leh semput tau... ari tue penah sekali jadi camni masa die kursus kat behrang.... yg tue lagi teruk.... ai cecepat buat air tea o limau panas.... kasik die ok sikit.... Pehtu asben dah call, klinik bitau dan klinik suruh die stop makan ubat.... dan decide nak p klinik balik dalam kul 8 malam.... Asben aku tue dah bersiap dari kul 7 ptg lagi tp ai suruh hold coz ai nak layan citer AdaMaya sampai habis...hehehhehehe

Dah siap p klinik semula, doktor suruh asben ai makan ubat selsema coz ubat tue ada anti alergik.... so kami semalam, tak kena charge ape2 dan asben pun tak tambah ubat.... So far alhamdulillah, mata dan mulut yang bengkak telah surut....

8 comments:

*Miss Geli^ said...

ini macam laki ko bertumbuk jek ni??

bertumbuk ngan ko ke?

~anna&anuar~ said...

gile la aaaaiiiiihhhh punye bengkak... pasni, jgn la kak ijan pi klinik mane2 hala.. dieorg ni kdg2 sengal, x tanye... k.ijan pi 1 bangsa a.k.a jenis klinik je.. senang skit doc dah tau history patient.... hhoookkkeeeyy...

p/s: lantik 1 doc utk jd doc family.. hokeeeyy jugak kan...?? hiks~

~aSHa~ said...

wei terkezut aku bukak2 gambo laki ko terpampang besar...close up sungguh

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

mmg bahye kalau alergik ubat ni ejan, lenkali kena ingatkan doktor setiap kali gi klinik.. doktor pun kekadang pelupa..

hopefully dah surut bengkak tu.. kesian tengok

::Mamalyna:: said...

nogha, hahahaa...sekali pandang cam kena tumbuk kan...tak koseler aku nak bertumbuk ngan die wei...

::Mamalyna:: said...

anna, memang bengkak dik... kalut dah akak semalam, riso bengkak tue melarat plak...

::Mamalyna:: said...

gidah, memang aku closed up...kasik nampak die punya bengkak...

::Mamalyna:: said...

kak mimi, doktor tue tau...tp tak tau nape die tukar ubat lain...dah surut dah bengkak die tue ari nie...