Wednesday, April 21, 2010

I'm Cliffordian....

Nojah dah up kat blog die....so ai pun nak up kat blog ai.... Yes, ai ngan nojah adalah Cliffordian... cam nojah, semua suku sakat die sekolah clifford kan... dari sekolah rendah ke sekolah menengah.... Sebenarnya sesiapa yang sekolah rendah clifford secara automatik dapat masuk sekolah menengah clifford kan.... cam dato' ct ler... So ai kenai nojah tue dari form 1 lagi, cuma die budak luar dan ai budak asrama....

nojah, ai pun dah lupa lagu sekolah menengah even ai sokmo berdiri belakang barisan korang tue.... Kita Pelajar Semua Berikrarlah, Sumpah Dan Setia....ai dah lupa ler...

Nampak tak kat banner tue ada tulis Watson, Leonard, Wan Tanjung dan Cheng Tow Lan... tu sebenarnya nama umah sukan tau... Nama umah sukan sempena orang2 penting dalam penubuhan sekolah clifford nie

Watson - rumah merah... dedulu time sukan, umah merah ni sokmo dapat dalam no 2 atau 3

Leonard - umah biru....dulu ai umah leanord tau... leonard sokmo bersaing ngan watson tuk tempat kedua atau ketiga

Cheng Tow Lan (CTL) - umah hijau.... ni sokmo champion...tetiap tahun umah ijau jer no. 1 tau...tp yg tak acinyer, cikgu yang jaga CTL nie dah pilih bebudak mana yang masuk dalam umah CTL...siap tengok background sijil sekolah rendah bagi budak form 1 atau bagi budak baru masuk clifford, tengok sijil akhir dari sekolah lama....ai ingat lagi nama cikgu tue, Cikgu Roslan

Wan Tanjung- umah kuning aka rumah sukan nojah.... Tp bebudak sekolah panggil Wan Tonggek, hehehhehe.... yang nie toksah cakapler, tetiap tahun memang asik no 4 jer.... punca sokmo no last, sebab ada nojah....hehehhehe

Yang ada tulis KEPTEC tue ialah nama Kesatuan Pelajar Tingkatan Enam Clifford...

Hajat hati nak p perjumpaan ni tp tengokler dulu masa camne... Nojah, ko pegi tak?

4 comments:

..nOj rawK.. said...

byk la ko, bdk yg skolah rndh clifford xmestinye leh msuk menengah clifford la. skang dgrnye lg ketat, stakat upsr 3A tu, mimpi jela. aku rase cam nk pg la. jom weh menyibuk

Siti said...

waaa..syomnya nak jumpa kawan2 lama..bila la asekolah siti nak wat gak ni.

::Mamalyna:: said...

nojah, dulu camtue kan...skang kan dah ketat sikit syarat die...ingat tak time kita pmr tu, kena dapat 5A baru leh masuk kelepot...

::Mamalyna:: said...

Siti, hehehe...tu ler... sekolah kami mmg otai pehtu ada exstudent yang rajin, so terjadiler reniuon nie...