Thursday, April 29, 2010

Iyerr Ai Gemuk Tp Ai Cantik....

Merujuk kepada entry NOJAH yang nie.... memula sakit ati jer tp nasib baik ayat last tue leh sejukkan ati ai tau... Mentang2ler ko kurus yek... tp bukan best sangat kurus pun... nanti melayang ditiup angin....kan best badan sedang2 sedap cam ai nie, nak dipeluk pun best, hehhehehehe

Even ai gemuk pun, ai tetap pakai baju kurung moden yang ikut shape badan tau... pedulikan shape badan yang beso, janji ai nak pakai baju yang patern ai suka dan ai selesa....

Lihat baju yang ai pakai.... yang buat ai lagi lawo sebab kain baju tue disponsor oleh MIL ai... kalau kain baju tue ai beli, mungkin kureng sikit lawonyer...tp yang nie memang ai super lawo ler.... Even ai mendukung anak, ai tetap menten di situ....nampak tak rantai ai yang berjurai2 tue... tu antara aset penambah lawa...hehhehehe
tak cukup ngan itu... ai tambah plak bling2 kat lengan baju ai.... kalau boleh, biar semua org pandang kat rantai tangan emas yang melekat kat tangan ai tue
seee... ai duduk pun still nampak lawa...hehehhe....
Izan n Echah.... tengok nojah kata kita gemuk.... izanler paling ketara, dulu cam takde daging jer... kalau time belajar dulu, si izan tue suka berlari2...sampai ai tak pasti, tue izan ke layang2 coz sekeping jer...
Echah, ai tak bleh komenler pasal ko... ko gemuk sebab ada org dalam perut ko... nampaknyer ko gemuk dalam tempoh sembilan bulan ler yek...
Tp ai ada dua org kawan yang badan super ramping TP t*t*k besor....
Pertama, ai tetap musykil ngan kawan ai nie, amat2 aktif main sukan...netball ler, volleyball ler.... camne yek ko main...penah tak time ko lompat2 kejar bola tue, t*t*k ko tertampar ke pp....hehehhehe... ko main netball, position ape wei... takkan GK kut....hehehhee...
Kedua, kawan sorang lagi tue, sibuk berkoir... disebabkan sokmo koir dan menginput angin dalam badan dan angin tue hanya tertumpu di dadanya, tu ler punca utama buah di dadanya tak surut2...hehehhe
**jgn keliru ngan entry ai nie... kami kengkawan memang camni... dah lama berkawan, dah kenal perangai masing2... kutuk mengutuk amalan biasa.... semuanya hanya gurauan

19 comments:

*Miss Geli^ said...

haiya!!

hahahhahahhaha

..nOj rawK.. said...

hahaha kan aku dh ckp td. walaupun ko gemuk, tp ko pandai je melawo tanpa menampakkan perut yg asek2 mengandung tu. hahahahah ya ampun

::Mamalyna:: said...

nogha, hahahaha... ok tak ayat aku tue?

::Mamalyna:: said...

nojah, ngok ngek ko nie... aku sumpah ko jadi gemuk semula, bleh? wei, izan tue tak abis2 marah kat ko, kat entry aku pun abis ditibainyer...

.:fyzz:. said...

yer la ejan ko cantek..aku akui..semua kita cantek2 ...cam aku nih gorgeous..hahahahahah jangan ramai yg mengutuk dn tersedak yer..tp aku suka la cara ko dresing kena je..pastu ngan make up lagi..keep it up..
p/s aku pun since peknen nih dh naik gak badan aku..tp aku nekad aku nak turun kan berat badan akulepas beranak pinak nnti...itew azam aku..(tp aku penah kt uitm dulu penah turun 50 kg..then balik kg..geng2 aku kata..cian tgk aku..cam rangka ja..tersembui tulang2..yer la aku kan ketinggian 162cm..tak sesuwei..ikut kauseling yg aku ikut..(penurunan berat badan..berat aku kena maintain lam 58-59kg tuh je..baru la mantops..hehehe..panjang kan essay ku ini..

tp nojah ngan nogha..kompem..kena 50 kg underground...hehehehe

::Mamalyna:: said...

pijot, ayat ko nie memang nak sedapkan ati aku ker...hehehhee... ko tinggi pijot, tak sesuai ko kuruih sangat... nanti aku balik kedah, aku keliru plak tengok ko, norpijot ke orang2 plak...heheheh

Ain said...

hahaha....

macam2 ya....

ain tak suka pakai baju kurung pahang sbb bila nak uruskan anak2 susah benor....

kadang tu kena ikat lengan baju ngan getah baru senang nak buat kerja...

mama_auni said...

kak ejan memg lawa pon..suke tgk baju2 akak ms kite kursus tuh..huhuhu

iz-AnN عبداللطيف said...

sialan nojahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

::Mamalyna:: said...

Ain, baju kurung pahang memang patern besor kan... ain comey, pakai baju ape2 pun sesuai tau...

::Mamalyna:: said...

iza@mama_auni, ye ker ahkak lawa? hehehhe...ni yang nak gemuk kat buntut nie...hehehhe...takdelah iza, baju biasa2 jer tue...mesti izan perasan baju nie yg akak pakai time kursus ari tue kan...hehehhe

::Mamalyna:: said...

izan, jom kita wat serangan hendap kat nojah...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

haiyaa... main2 kutuk ke diorg ni..ekeke.. ok la tu masih lawo la w/p berisi.. maintain bergaya!

::Mamalyna:: said...

fiza, hehhee...tq...kami kengkawan camniler fiza... kutuk mengutuk, perkara biasa...semuanya gurauan

..nOj rawK.. said...

wei ejan, aku ckp ni ko jgn nk perasan lelebih tau. serius aku suka tgk gaya ko, baju keje ko lawo2 belaka ngan bling2. jeles plak aku yg tak gemuk tapi tak reti bergaya ni. huh

::Mamalyna:: said...

nojah, ko wat ayat bodek ker ni...ai tak makan saman tau...aler, biasale gurau2...tak terasa lelebih pun...aku memang gemuk wei...

~aSHa~ said...

ehehe ko silap eijan...sangkaan ko meleset..

ko tgk ko gambo aku mmg la nampak mcm kurus melentik je kan..ahahah

ko tertipu dgn super impose gamaknye.....

ko tanya izan..apa perubahan aku ketara...bukan tang tetek je skrg ni bertahta...ehehehe

aku naik 7 kg ni babe...7 lor....gile

::Mamalyna:: said...

gidah, hehehehe... ape kata ko letak gambo yg terkini bersama part2 ko yg naik tue...

.:fyzz:. said...

hehe mana ada nak sedapkan hati ejan..dari hatiku yg murni tulus ikhlas gi pun hg kan setiausaha pejabt..perlulah glamourous wey..(aku skang yakmat la malas nak kai lawo2..semua cam ala2 nak ketat je..hampes la..
tp aku tetap nak kurus gak ejan..aku target turun berat nnti lam 8-9kg..Ya ALlah moga lepas pantang nih keep slim..
hahah tuh la hg mai balik kedah..ingt kan orng2 rupanya pijot2 rupanya..hehehe