Thursday, April 22, 2010

I'm Sori, Ai Tak Sengaja

Kisahnya semalam pagi, ai pegi keje drive sendiri coz asben ai kan MC duk muka bengkak tue.... Ai reverse kuarkan kete. Kedudukan kete ai di tengah2 tau... dan kete sebelah kanan ai tue cam rapat sikit ngan ai...

Ai pun reverse perlahan2... Ai pandang cermin sisi dan cermin pandang belakang... dan ai notice yang bila ai reverse kete belakang ai ialah kete naza ria.... Die parking muncung die ke depan.... Ai reverse punya reverse ngan hati2 coz ai tak mau terlanggar kete kat sebelah kanan ai tue...pehtu ai trasa yang ai dah tak bleh nak reverse dah....cam tersekat... masa tue ai memang tak fikir ape2 dah.... pehtu ai betulkan stereng then ai drive carefully ke ofis...

Dan petang tadi, ai bitauler asben ai pasal kejadian reverse pagi tadi.... Asben ai cakap, maybe ai terlanggar kete nazaria tue.... Ya Allah, iye ker...ai memang tak terlintas langsung yang ai nak reverse tak bleh tue sebenarnya dah terlanggar nazaria tue.... Ai dah tengok cermin time tue, nampak nazaria tue masih jauh....Mungkin ai tak perasan yang ai dah terlanggar muncung depan nazaria tue.... So far ai tengok kat kancil ai tadi, cam ada lekuk sikit jer kat bumper.... pandang betul2 baru nampak... Harap nazaria tue tak ape2 ler....

Wahai tuan punya naza, saya mintak maaf sangat2, saya terlangggar.... I'm Sorry!!!!

12 comments:

~anna&anuar~ said...

reserve ke reverse kak ejan oi.. pening ai baca neeeehhh...

bukhairiah said...

langgar lari la nie ek

ratna said...

tak der apa tu kot yang... akak ni kalau setiap kali nak undur kereta mesti nebes..

::Mamalyna:: said...

anna, wuaaaa... malu2 (sambil tangan tutup muka) akak tersalah taip dik oiii....shhh, diam2 sudah yek...

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, hehhehe...eh tak...ter jerr...hehehe

::Mamalyna:: said...

kak ratna, tak kira, saya nak salahkan kete yang parking rapat sebelah saya tue...

Siti said...

alahai ejan, nak buat camna kan...taks engaja..lagipun mmg tak pasan...maybe lepas ni kalau terserempak ngan tuan punya keta.leh la mintaaf maaf personally...

siti pun pernah cermin keta belakang pecah kena langgar ngan org masa kat parking..huhu...taoi nak wat camna..maybe tu takdir yg kiat dpt tuk hr tu.

~aSHa~ said...

nanti kita spot cek lesen memasing ye..nanti ai buat entry lesen..ehehehe

~anna&anuar~ said...

tu la.. kadar taipan tlalu laju... smbil memikirkan en. somi yg bengkak juga anakanda yg gering.. kan... ai dah tau dahhh...

::Mamalyna:: said...

siti, tue ler...memang cam tuan punya kete tue...

::Mamalyna:: said...

gidah, ai ada lesen tau...baru renew bulan 3 hari tue...aku bukan cam nogha...hehhehe

::Mamalyna:: said...

anna, hahahaha....menaip dalam keadaan takut tue....hehehhe