Tuesday, March 2, 2010

Kami Nak Cari Ikan, Bukan Nak Cari Boya

Kisah ini berlaku ari khamis lepas....during lunch hour, ai ngan asben balik umah coz time tue parent in law ai ada kat umah....kat umah tue, kami mendapat arahan dari mak mertua ai suruh cari ikan coz die nak masak kari ikan malam tue....So kami set nak cari ikan kat pasar malam jer, malas nak p care4 semata nak cari ikan 3 ekor even sebenarnya asben ai takut ai terbeli mende2 lain kat tempat yang besar tue....hehehehe...

Disebabkan ari khamis, kami not sure kat area mana yg ada pasar malam...so ai tepon my ofismate, die pun tak sure, so kena tunggu die tanya wife die dulu....pehtu asben aku teringat yg member die ada meniaga kasut crocs kat pasar malam area bangi...so asben aku call ler dia

asben: hello bob, ko meniaga tak ari nie?
bob : hello, haaa...meniaga kat bangi
asben : bangi kat mane wei...
bob : kat seksyen 7, kat JPJ tue
asben : JPJ? mana ada JPJ kat bangi wei...
bob : adaler....kat blablablabla...(ntah ape die terang kat laki ai, ai not sure)
asben : ooo ye ke...
bob : wei, tp kasut saiz besar dah abisler wei, takde stok
asben : bob, aku nak cari ikan, bukan nak cari boya

ai dah ketawa berdekah2 kat dalam kete....ketawa tahap leleh air mata....pada ai ngan asben, kejadian tue amatler kelakar coz

* kami tepon die coz nak tau yang kat mane die meniaga pasar malam coz kami nak cari IKAN
* bob tue ingat yang kami nak beli KASUT BOYA ngan die....

4 comments:

bukhairiah said...

hahahaha...klo ai pon, musti igt org nk cr kasot...hehehe

iz-AnN عبداللطيف said...

hahaha...saper yang tak paham soklan ni...gile tul

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, hahahah....ituler yg bob tue duk ingat..

izan, hahahaha...miss communication ari tue...

.:fyzz:. said...

lor aku ingtkan kemjadian kes ikan yg mahai skang nih..mana la tau..ko pi pasar then peniaga kta ikan dh abis..ghupernya kes kasut cap boya ..heheh dont sangka klear water no boya..hehe