Monday, March 29, 2010

I'm Driving Today!!! Fuhh...Selamat!!

Ari Jumaat petang, asben ai dapat call dari ofismate die bitau yang die kene wat keje kat shah alam 2 hari dari ari senin sampai selasa.....ai? alamak....of course ai kene bawak kete ke ofis for 2 days kan....Dah lama ai gantung lesen nie coz rasanya dah 2 bulan ai tak drive, lesen pun nasib baik dah renew ari sabtu lepas....
So pagi nie ai bersemangat wajaler kan nak drive, tanya asben, die parking mane...sebab asben ai kalau tau ai nak dirve kete comel ai tue, mesti die park baik punyerrrrr.... kiranya muncung kete tue mesti hadap depan, supaya senang isterinya start enjin n terus jalan....hehehehehe.... Asben ai park kete kat sebelah ntah sape punyer van yang lama giler tak jalan duk area parking tue wat memenuhkan parking jer, siap berabuk lagi..... Dah selamat kuar area parking, nak kuar ke jalan dari area umah ai, kena naik bukit sikit tau.... tetiba tadi kete saga blm depan ai bleh berhenti coz nak cek jalan clear ke tak.....aduyai, kete ai manual tau.. ai memang fokus supaya enjin tidak mati atas bukit tue....pepagi nak kena control minyak ngan brek....
yes!!! ai berjaya tidak mati enjin....hehehehe....so drive tak berapa hepi ke ofis....sampai plak simpang jalan tue, ape mende plak jammed2 nie kan, baru kul 7.10 pagi...putrajaya cam biasaler, kalau pagi memang sesak...taknak sesak? sila kuar umah kul 6.30 pagi yer....ooo, lyna kami tak antar ke taska coz mak ai ada di rumah...kalau antar lyna, kul 6.50 kami dah kuar umah dah...
lihat meter minyak kete ai, ponuhhh kan.... ni memang gerenti ponuh coz meter kete ai dah ok, tak rosak lagi....hehehehe
Alhamdulillah, ai selamat sampai ke ofis.... kete ai park kat luar jer, tak kose ai nak masuk parking basement ofis ai nie....letih nak mencari kotak parking yang kosong, abis semua bertanda tuk pegawai jer...
kete ai tetap si comel kesayangan yang banyak berjasa tue, bukan avanza...
Sekian, laporan trafik tuk ari ini...

3 comments:

Siti said...

kalau dah lama tak drive..mesti rasa takut sikit.
syok nya la kalau leh gi kerja ngan husband. ada la org yg tolong bawak keta.
siti ni hari2 bwk keta sendiri redah jem.huhu

::Mamalyna:: said...

siti, tu ler, ketar jugak pegang stereng tadi...

zue @ annaleeya said...

kete kita pon kete comel gak... bila ntah nak bertuko jd grand livina nih... hehehehe...