Monday, January 11, 2010

Lyna First Travel


Kisah aku terbang berdua ngan lyna...ari jumaat, flight aku ke KB kul 9:35 malam...makanya lepas jer maghrib, aku terus bersiap....baju aku n lyna pun aku tak bawak banyak, aku pun cuma bawak beg galas belakang jer.... Ari plak ujan....aku harap penerbangan aku ok dan tak delay....turun jer ground floor umah aku, nak pegi je ke kete, tengok keta aku kena blok kat depan kete viva tue...sebelah tue waja....aku sangat hangin ok....camne ler driver tue bleh terfikir nak blok kete aku.... asben aku tengok kat waja tue, nasib baik ada no. umah, so p kat umah tue, n bitau yang kami nak kuar.... so kami teruskan perjalanan ke LCCT....sampai jer LCCT, asben aku drop aku kat area depan then die terus cari parking.... aku tengok kat kaunter dan terus bleh check in....setelah selesai semua, aku pun melepakler ngan asben sementara tunggu nak masuk dalam...
Ini budak tengah isi minyak...langsung tak nak duduk diam....sat duduk atas kusi...
ni berdiri plak
Aku ngan lyna
Boarding Pass aku....lihat seat aku tue, paling depan yer...
Bila aku masuk jer dalam flight, aku tengok seat aku tue dah ada sorang pakcik duduk... so aku dudukler kat row yg sama tp aku kat tepi, dekat ngan laluan tue....pramugari bitau aku, sebab aku bawak baby, nanti bila semua penumpang dah naik then ada tempat kosong, aku bleh pindah....memula lyna ok duk ngan aku, lama2 die bosan kut, sibuk nak turun dari pangkuan aku....segala macam risalah kapal terbang tue, aku kasik die, nak mintak lyna duk diam....akhirnya aku dapat tukar seat ke belakang sikit...dudukler sebelah mamat kelantan.... Lagi 20 minit landing, lyna dah terlelap....lenguh bahu aku mendukungnyer... Akhirnya aku selamat sampai ke KB kul 10 gitu....asben aku cakap, flight aku cepat sampai...aku pun tak perasan...abang long aku dah sedia menunggu aku ngan mak n akak ipar aku....Perjalanan dari KB ke Pasir Puteh ambik masa dalam sejam...sampai je umah abang aku, borak2 sat, makan, mandi n terus tido....
Esoknyer, kemas2 beg mak, pehtu bekpes n dalam kul 8:45 pagi gerak dari Pasir Puteh...Flight aku kul 11:45 pagi... kali ni aku ambik luggage dan 1 set nasik lemak....
lyna yang amat2 tak duduk diam....yang berdiri tengah mengawasi lyna tue, anak sedara aku aka sepupu lyna.... Lyna bleh main2 kat pintu automatik tue....bila pintu tue bukak,die meluru kuar...pehtu masuk balik....sesuka ati die jer main acah2 kat pintu tue....bengang jer aku...
ni die buat aksi sit up sambil tonggeng2.... yang lagi haru, adaler bunting MAS tue...alaaa yang gambo pramugari tue...lyna bleh main tolak2 bunting tue tau....adoyai....nasib baik tak terbalik bunting tue...bukan tolak sikit2 plak tu, jauh peginya...sambil tolak sambil sengih...
Ni kami dah check in...lyna aku isi minyak siap2....bleh dalam flight nanti tido...
Dah naik flight dah....mak aku suka sangat dapat naik flight nie...aku pun hepi bila mak hepi... alhamdulillah kami dapat seat 3...kiranya satu seat sebelah kami tue takde orang....pehtu mamam plak nasik lemak die...memang sedap, ada rendang ayam lagi...
3 of us...
Perasaan aku terbang berdua ngan lyna?....TOBAT AKU TAK NAK DAH.....wuaaa...serik aku....lyna lasak yakmat!!!!!!
N now, lyna cuti dari p taska dan lyna skang tengah hepi lalalala duk ngan wan kat umah...

2 comments:

ibuayu said...

kali pertama faiz naik kapalterbang lasaknya tak boleh cakap..rasa tension je..tak duk diam seminit..bila nak balik msia takut juga faiz buat hal tapi nasib baik dia baik perangai..taklah tension dok kat flight 2 jam

::Mamalyna:: said...

ibuayu, tu ler kak, lyna pun tak padan ngan perempuan, lasak jugak...letih ijan mengejornyer...dahler kita handle die sorang2...rasa nak nangis pun ada...