Monday, January 4, 2010

Cerita Ceriti Lyna First Day Di Taska Baru

Pagi tadi, aku hantar lyna dan cikgu terus ambik lyna...so aku terus gerak p keje....dan kul 5++ tadi aku ambik lyna....kat taska baru nie, aku kena usung beg pakaian lyna hari2 yer...so kena pandai bajetler bape banyak baju yg aku kena bawak...kat taska lama, baju2 leh simpan dalam locker tp kat taska nie tak de locker....everything semua di dalam beg...ari nie aku bekalkan lyna 3 helai baju, 6 pampers + selai tuala + selai kain batik + 1 sapu tangan dan lyna pakai selipar ari nie

Aku sampai kat taska lyna tadi dalam kul 5:20 camtu, aku park kete kat tepi bukit sikit (taska lyna di rumah endlot yer)....aku sampai je kat gril n cakap nak ambik lyna (kat taska lama, aku masuk n pick up lyna sendiri)....cikgu pun cam blur lagi...lyna? lyna yg mane yek? kata cikgu....cikgu sorang lagi jawab, tu yang baju oren tue....time tu aku nampak lyna tengah landing baikkk punyer kat tilam..... bila lyna nampak je aku, terusler nangis teresak2.....cam sedih sangat gayanya....aku pun, bergotong royong sedih sama ngan lyna.....cikgu pun pulangkan beg kat aku then aku terus dukung lyna masuk kete....sambil tue aku tengok, botol susu lyna kosong jer....kat taska lama, cikgu2 akan siapkan susu bebudak nie....

bila aku sampai umah, terus aku bukak beg....baju lyna 2 helai sajer, 1 missing...dan ada sepasang baju budak mana ntah....pampers tinggal 2...tuala pun tertukar...selipar pun takde...ermm nak komen ape yek?...sabo ajelah dulu....pagi2 esok akan aku tanya kat cikgu2 die....harap takdelah kerap berlaku jadi camnie.....Boleh dimaafkan lagi coz ari nie, ramai cikgu baru masuk keje kat situ....aku cuma berdoa, lyna ok duk kat situ...

7 comments:

..nOj.. said...

heheheh mcm2 hal la plak... btw daryn tiap2 ari bwk beg2... ari jumaat, ngan tilam2 n susu kena usung bwk blk... mmg xde gapo tinggal kt taska...

::Mamalyna:: said...

nojah, ooo samaler kita skang...cikgu baru kut kat taska lyna nie, cam blur2 lagi...

bukhairiah said...

ala siannyer...rs tsentuh gak bile part susu tue....tentu ejan xtenang kt opis kan...?

Ummu Sofea said...

Salam
Hantar anak kat mana ni?
Cam sama taska dgn Cik Pea je ni?

::Mamalyna:: said...

Ummu Sofea, taska generasiku kat presint 8 kat ngan sekolah tue...sama ke? baru jer semalam antar...kiranya student baruler nie..

Ummu Sofea said...

Sama le, lani cik Pea dah ok sikit.Pagi-pagi masih tunjuk muka macam macam nak nangis..Hilang ibu baba, hilang muka macam nak nangis tu...

zue said...

puting anak aku pon missing gak ler ejan...sampai la tak jumpa...depa pon tak berapa kenal anak aku lagi....tak yah komplai dulu ler sebab kiter pon baru jer anto...aku tanya tuh hari pon cikgu die kata budak sebaya anak kiter suma baru tahun nih...tkde yg budak lama....sabo jele eh....