Thursday, January 28, 2010

Bila Mama Solat, Budak Kecik Ni..

Bila nampak mama nak solat, budak kecik ni akan lari bawak telekung mama....abis die p seret satu bilik.....

Bila mama solat, budak kecik ni akan main cak2 ngan mama...tak pun, die buat bising or aksi kwek...kwek
Bila mama solat, budak kecik nie suka tarik telekung mama n die p pusing sekeliling badan mama....sudahnya mama nampak cam antu pocong jer...
Bila mama solat, budak kecik nie suka panjat katil sorang2 pehtu main lompat2 atas katil pehtu turun katil balik....die sangat seronok kut coz die bebas buat camtue...
Bila mama duduk tahiyat awal atau akhir, budak kecik ni akan duduk atas paha mama....
Bila mama dah abis solat, time doa, die ambik tangan kita suruh rapatkan n kita suruh die amin, die pun amin jugak, tp cara die hanya tepukkan pp die...

10 comments:

bukhairiah said...

sama la ngan diena...masa kita sujud dia tepuk2 kepala kita...bila kita duduk tahiat. dia duduk atas kita...bila kita bdiri n nk ruku' dia diri kt depan...tpaksa tg dia blahhhh br ruku' hahaha

Zimah's Depart said...

hehe..adam plak suke main atas sejadah..bile nak sujud kena sujud atas dia jwbnya..

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, hahahaha...same pesenler tue,

ziemah, hehehehe....dpat pahala lebih tue..

ratna said...

sungguh mencabar.. kalau saya.. bila sujud si laila tu ketuk kepala saya dgn hanger telekung.. sakit wooo..

Sari said...

ajernya bebudak smua sama je 'peel'nya..hahaha

aLoNg@Na said...

klu yg nk msuk skali dlm telekung kita cmner plak?..haru tu..huhu

jan,alg nk tyer..klu nk simple outdoor shooting ngn si pojie tu bper hengget dia charge?

ko reply kt blog alg k

::Mamalyna:: said...

kak ratna, ganasnyer laila...silap2 bleh berbenjol pala ummi...

kak sari, camtu ler kak sari..macam2 peel..

along, danish cari ape dalam telekung tue, hehehe

aLoNg@Na said...

jan,alg xleh ym kt mardi ni..dh kena block dh...

klu bulan 3 nanti alg nk booking dia bleh?tp ngn harga 120 tu la...huhu..tp date blom confirm lg

..nOj.. said...

heheh so far daryn xde la plak aksi xtreme time aku solat. penah skali je dia nk panjat blakang aku masa sujud. yg lelain tu dia duk atas sejadah. aku nk sujud kena ketepi sket. isshh isshh

::Mamalyna:: said...

nojah, time daryn naik atas belakang ko tue, konpom ko sujud ngan penuh tawaduk lebih sikit kan...sujud ngan muatan, hehehehe