Wednesday, December 23, 2009

LYNA NUR

Sweet jer dengan bila panggil lyna....LYNA NUR....ada sorang mak budak kat taska, anak die sebilik ngan lyna selalu panggil lyna...LYNA NUR....ke bunyi tue sedap sebab ada kaitan ngan citer NUR KASIH yek....tak tauler....tp pada aku....alahai lembutnyer panggilan....


Lyna skang dah 1 tahun 3 bulan....Antara milestone lyna setakat ni ialah :-
  • Dah makin terer berjalan laju....nak kata berlari belum lagi....tp lyna dah boleh menapak ngan laju

  • Masih lagi minum susu Dutch Lady 123

  • Dah pandai salam, kiss mama ayah, flying kiss ngan bunyi sekali mmmuahhh


  • Bila kita sebut, mama....die akan sebut mama....bila kita sebut, ayah....die akan sebut atah atau abah

  • Bila nak makan atau minum....lyna akan buat mulut pecak...pecak sambil jari point ke benda yang die nak....kalau kita bo layan die, die akan tarik tangan kita suruh ambik barang tue

  • Skang dah pandai cakap NAK dan NANAK..... bila die nak je ape2....mesti cakap nak....kalau kita tak bagi lagi kat die....lagi die jerit NAKKKKKKK.....sweet jer bunyi... bila die tak nak, die cakap NANAK.....Cam ari tue, bapak mertua aku dukung die, ayah lyna nak ambik lyna ler dari bapak mertua....bleh die jerit NANAK sambil goyang2 kaki, siap paling muka n peluk leher bapak mertua aku tue....tp bila asben aku pegang kunci kete, tunjuk kat die....terus nak p kat asben aku.....tau pun nak....

  • Skang dah pandai, ambik kasut, suruh kita pakai dan tunjuk tangan kat pintu....suruh kita bawak jalanler tue....ikut perangai sapeler kuat jalan tue yek....

  • Amat2 suka main kat playground.....ahad lepas, kami pegi umah sedara asben kat Alam Impian.....bebetul depan umah die, ada playground....bleh die ajak kami p main kat situ sedangkan ari masih renyai ujan....tangan tue asik sibuk tunjuk ke playground sambil mulut cakap uuu...uuu....means tu agaknya.... at last, kami kasik jugak lyna main....paling suka slide....kami reda jer jeans die basah means tolong lap kasik bersih laluan slide tue..

  • Bila kita sebut ALAMAK!...lyna akan letak dua2 tangan atas pala die.....

  • Bila kita nyanyi....Ola Oli Ku beri nama saudara saudari cikebom2, malam2 minggu siang2 hari disko - part ni die angkat tangan, pusing2 badan sambil joget ler....putih2 melati ali baba, merah2 jelita meow2 - part ni die tunjuk jari telunjuk die kat pala die

  • Kadang kat astro ada lagu stacy pakai buang tue kan....kan lirik die KENAPA BAH KAU BERUBAH KENAPA BAH.....lyna akan sebut bah...bah...bah...sambil joget hentak2 kaki....so comel!!!!

  • MANJAAAAAAAA sangat2....adoyai, bab ini betul melemahkan semangat aku dan bleh buat my blood going upstairs tau.....die nak barang, aku tak kasik, pehtu lyna akan baringler atas lantai, muka ngadap simen sambil nangis....merajukler tue....pehtu skang pandai plak hentak2 kaki atas lantai
LYNA NUR...mama dan ayah amat2 menyayangimu even kamu selalu buat kami hangat membara jer.....hehehehe

4 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

beselah weii..sayangkan anak tangan2 kan...huhu

::Mamalyna:: said...

izan, hehehehe...dah selalu kena tangan dah...

~aSHa~ said...

sweetnye kalo ingat gelagat anak2 kan...tambah SWEET kalo kita ingat 'gelagat' yg hangat kan...

tapi itulah ygmenghiburkan kita..mreka kupu2 syurga...tiada bandingan....

lawa wei cekak rambut tu...ko beli mana?

::Mamalyna:: said...

gidah, aku beli kat satu kedai aksesori kat kedah...ari ni beli, esok lyna dah patahkan dah...