Friday, December 11, 2009

Ke Playground...

Petang semalam, ayah lyna tak p main...so kami decide nak bawak lyna p playground...dalam kete, ayah lyna pakaikan lyna spek mak ngah (again!) kat lyna...sengih manjang jer minah tue....dan yang lagi syok tue...die tak tanggalkan langsung spek tue tau...elok jer pakai pehtu duduk diam jer sambil pandang luar....puas ler kami gelak tengok gelagat die...rugi tak rakam semalam....ayahnyer dah sibuk nak belikan anak dara die spek mata dah...hehehehe...

posing pakai spek sambil rambut terpacak
Setelah bermacam2 tempat kami p (p beli pasembor, beli air, beli sudu) akhirnya sampai jugak ke playground...memula nak pegi dekat masjid besi tue....jauh plak nak kena menapak...p kat area tasik....dah turun kat playground tue tp banyak dah rosak n mainan banyak ke budak besar jer....last sekali p playground kat picc...

Dan lyna amat2 enjoy main....syukur coz time kami sampai tue, ada sorang jer budak main....memang lyna konker abisler mainan kat situ...

panjat jgn tak panjat...

naik jongkang-jongkit...kalau boleh, tak kasik aku pegang die tue....eksyen...jatuh tergolek nanti, aku jugak yang dicarinyer...
dan ini mainan yang lyna suka....lyna gelungsur badan die sendiri pehtu bila dah sampai bawah, terus bangun sambil tepuk tangan....hepi sangat2ler tue....tengok muka tue sengih hepi jer....lyna hepi, mama pun hepi sayang...
Dah puas main dan dah nak masuk magrib dah, kami pun beransur pulang....cuma dugaan malam tadi, lyna demam, menangis dan merengek jer...tido kami pun malam tadi takdelah lena sangat....tido pun kat hall jer...sakit badan ai nie...pagi tadi, aku masukkan ubat bullet kat bontot die, riso takut demam panas kat taska....
muka lyna yang fresh pagi tadi...

4 comments:

..nOj.. said...

amboi cik lyna, beria sgt main tu yg sampai demam demam tu... haha

elok je lekat spek kt muka dia... bole dh tu beli sepek kecik

~farahsyeefa~ said...

comei lyna :)

::Mamalyna:: said...

nojah, demam sebab tegang betis kut...jalan n main tak hengat dunia...

farah, syeefa pun comei...lagi comey ngan rantai besaq!hehehe

.:~e'mie~:. said...

kihkih..kelakarlah kerenah anak2 ni..tu yang sampai demam kan diri..main tak hengat..tapi sronok tengok anak2 gumbira bermain..papa kena beli spek kat lyna yer..dah ada ciri2 nak mencantikkan diri si lyna tu..jaga2 ko ijan..penat beli barang mekap nanti tuh..kahkahkah