Tuesday, December 29, 2009

Aku Terkena....

Kisah pagi semalam before p keje


Cam biasa ari senin, kami p keje bawak kete masing2 coz senang nanti aku nak berulang dari ofis ke taska kan....aku drive kancil, sorang2 coz lyna terus p taska ngan ayah die....aku masuk jer kete yg 3 hari tak start tue then bila enjin dihidupkan jer, mata aku dijamu ngan gambo cenggini....
Alamak!!!!! Minyak kete abis nie....Terus ku kabokan pada asben, kita kena p petronas dulu, isi minyak, minyak takde sangat2 nie....Sebenarnya aku pun ingat2 lupa minyak aku nie, last aku isi minyak ari senin lepas, tu pun RM15 jer....since asben aku berkursus di shah alam sepanjang minggu lepas, maka aku drive sang kancil kesayangan aku nie dari rumah-ofis(tuk punch)-taska (antar lyna pagi2)-ofis (time keje lorr)-taska(lunch hour)-ofis (balik keje balik)-taska (pick up petang)-rumah selama 4 hari berturut2.....dan seingat aku yang ari khamis tue, minyak kete dah menyala dah....tp takdelah seteruk nie, dah dekat E dah....


Aku plak, sepanjang perjalanan dari umah aku ke petrol pump tue, duk berdoaler jgn enjin kete mati tengah jalan sudahler.....dahler dari umah aku nak ke petrol pump tue kena daki bukit....kalauler mati, takkan aku yang berbaju kurung raya tahun 2009 (perlu ke cakap, pakai baju ape wei....hehehehe....) kena tolak kete aku plak kan....ilang glamer ai ngan baju mengerlip kat tangan tue....hehehehe....Ati aku lega sangat2 coz selamat sampai ke petrol pump tue...aku cakap ngan asben, isi jer RM15....coz minggu nie tak pakai banyak sangat coz asben aku tak kursus....So pengisian minyak kete kancil aku diuruskan oleh asben aku....Setelah siap diisi, sekali aku tengok camni



*


*



*



*





*





*




*





*









*











*











*






*







*






*









*


Still jugak camnie.....adoyai....rupanya meter minyak aku rosak!!!!!!.....buat suspen aku jer pepagi buta semalam....terkena aku!!!!skang nie aku kena berjaga2 coz aku mengalami

SINDROM BAWAK KETE TANPA TAU BANYAK MANA MINYAK DAN BOLEH TERSADAI DI MANA2....

8 comments:

bukhairiah said...

bahaya niehhh...bahay ilang glemer tolak kete nnt

.:mama dhia:. said...

akak dah cube ketuk2 skit kat meter tu...dulu org pun penah kene lebih kurang gitu (skrg pun masih gitu)...meter tu tak naik2... org ketuk2 skit..then ok, meter tu berfungsi balik... kalo tak ok gak, better bawak gi workshop..bahaye kak...tak pasal2 kene tolak kete...kes naya tu...

.:mama dhia:. said...

akak dah cube ketuk2 skit kat meter tu...dulu org pun penah kene lebih kurang gitu (skrg pun masih gitu)...meter tu tak naik2... org ketuk2 skit..then ok, meter tu berfungsi balik... kalo tak ok gak, better bawak gi workshop..bahaye kak...tak pasal2 kene tolak kete...kes naya tu...

.:mama dhia:. said...

akak dah cube ketuk2 skit kat meter tu...dulu org pun penah kene lebih kurang gitu (skrg pun masih gitu)...meter tu tak naik2... org ketuk2 skit..then ok, meter tu berfungsi balik... kalo tak ok gak, better bawak gi workshop..bahaye kak...tak pasal2 kene tolak kete...kes naya tu...

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, memang bahaya...asikler time drive tu berjaga2 jer...

mama dhia, akak dah ketuk banyak kali dah...sepak jer belum, hehehehe...mana bleh sepak, sayang wooo....rasanya memang kena bawak worksyop dah tue...

.:fyzz:. said...

tipah tertipu bang..rupanya meter keta rosak..alahai mmg murbahaya nih..
hg kena sentiasa peka la pasnih..aku kan pakai viva forever..mmg save la minyak ..hari tuh aku set ...aku naik smapai 266km..cuma 30 hengget..hehe jimat kan..eh lari topik tak nih..hihiks

::Mamalyna:: said...

pijot, aku memang kena berjaga2 wei..tp sang kancil aku nie hanya bergerak di dalam putrajaya jer...viva forevermu yang kaler merah itu kan...

Mimis said...

Laa.. hehehe kereta lama saya dulu pon mcm nie.. meter minyak rosak..
pakai iswara dulu.. isi minyak rm20 utk ulang alik dr rumah g pejabat. lepas 3 hari isi semula.. itulah rutin saya sblm tukar kereta baru.. hehe..