Tuesday, November 3, 2009

Once Upon A Time...We At Playground

Percaya atau tidak, ni ler kali kedua kami bawak lyna ke playground....Kejadian hari jumaat lepas....family mertua aku ada datang ke rumah kami ari khamis lepas pehtu ari jumaat tue ada cousin kami datang umah..... so petang tue takde xtvt ape2 kan, so decide p playground kat PICC tue.... asben aku datang lewat coz ada meeting kat ofis petang tue....tak dapat main banyak pun coz baru pas ujan, so majoriti playground tue basah...

lyna tengah main jongkang jongkit

aku yang tengah mengontrol lyna yang nak terjah jer semua mainan kat situ....basah nak oiiii....
ni ler 'rombongan cik kiah'
mamat nie ngan baju keje sibuk nak main gayut-gayut...
porahhhhlerrr hang...eksyen jer lebih....yer...yer... ai tu yu tu tinggiiii.....uwekkk
mentang-mentang dapat kaki....eksyenn nak jalan sendiri....sampai ati lyna tinggalkan mama kat belakang yer..
pehtu singgah bergambar di sini plak...cantik tau view kat sini....kat belakang tue ialah pusat tadahan air di putrajaya....kiranya air kat tasik putrajaya nie cycle nyer di sini yer...
jambatan yang cantik tp no entry...nampak tak tali putih tue...dia sekat takat tue..
so bergambo ajelah kat depan jer...ikutkan ati nak jer jalan2 atas jambatan tue...
lyna yg tak nak didukung....aku letak aje atas jalan tue....
dah puas round kat sini.... kami gerak plak ke

PICC.....kata model tudung oren tue...hehehe...


pp sape lagi tembam....pp lyna kan....kan...kan...

mamalyna, lyna, ayahlyna....
hahahaha....gambo ayah lyna nampak pale separuh jer....nasibler kan....sape suruh tinggi sangat...

sesaje jer jalan kat atas PICC tue...nak tengok view yang lagi luas.....dahler lepas hujan....cuaca sejuk jer....rasa cam kat oversea jer...dalam kul 6.45 ptg....baru kami gerak balik umah....malam tue ada pertandingan nasyid kat picc....

nota:
malam tue lyna meragam tak hengat dunia....merengek jer...silap sikit menangis....kami assume yg lyna lenguh kaki coz petang tue die banyak sangat jalan...

Tambang kapal terbang Air Asia abah, mama, nani dan fahmi (family mertua aku) dari alor setar-KL-alor setar hanya RM70 sahaja termasuk charge bagasi....ambik tiket nie time air asia promo yg tambang rm6 sehala...murah kan...tambang bas seorang pun rm90 pergi balik...

5 comments:

MRS. K said...

penah pegi playground tu skali jerk..

::Mamalyna:: said...

mrs. k, ejan pun ntah2 sekali tue jer pegi...hehehe

bukhairiah said...

anak branak pipi tembam...hehehe
tingginya asben...

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, kami datang ngan pakej pp tembam...hehehe

.:fyzz:. said...

ejan..sapa sedara hg yg muka cam mat saleh celup tuh..
wey aku pun ghajin bwk pia pi playground tp kalau time nak balik jenuh aku bergaduh la..maklumlah budak2 jmpa buaian, papan conget..kan..
btw aku ingtkan view kt singpore tdi..yg ada jmbatan belakng tuh ghupernya putrajaya...hihiks