Thursday, November 12, 2009

Citer Macam2...

Sila tengok Gambo....kat kete kancil nie ler aku parking petang semalam...tengok kancil tue kena tepek notis jugak....tp die lagi kesian coz notis tue ditampal ngan gam atau soletape....bukan halang laluan pun...semalam aku parking kat tepi tiang tue himpit lagi ke dalam pehtu depan sikit sampai ke tiang putih depan kete Gen2 tue...arrow tue jauh lagi...kiranya org korner tue ada ruang lagiler... dan ari nie banyak lagi kete kena tepek notis...ntah ape2 jer...

Semasa aku sibuk duk snap2 gambo baju bling2 aku tue....lyna asikler mengaco kan...aku susun lengan baju elok2...die p tarik...aku susun lagi, die tarik lagi....tensen aku...bila die tengok aku tak layan die...die pun bawakler ati die yang lara tue kan....pas jer aku snap2 gambo, dah susun balik baju2 aku tue dalam lemari...aku cariler lyna coz tak dengar sore die pun....tup aku tengok die kat dalam bilik ni....elok jer landing...ni ler bilik second aku yang kami panggil bilik gelap...tu kain pelekat ayah die tue, ntah ape pesen duk angkut dari bilik aku....takkan rindu kat ayah tue...time nie ayah die main tenis....citer pasal ayah die, aku rasa die main tenis semalam ngan senyuman yang lebar giler...maklumler dah 2 hari tak main kan coz ujan pehtu petang semalam elok plak ari panas terik....syokler tue...

nojah, aku tak dapat ambik gambo rambut lyna penuh setelah dipotong rambut depannyer....elok jer aku sikat, nak tangkap gambo....terus die p baringler, terkam kat akuler ape ler...
gambo nie pagi tadi....ni aku nak fokus kat mata lyna....kan lyna jatuh masa kat kg n mata kena birai katil...aku pun dah penah citer kat entry sebelum nie....bengkak dah surut cuma lebam plak tak ilang lagi....tue melarat kat bawah mata lyna...cian lyna, harap2 lebam tue ilangler time kenduri kawen mak ngah lyna nanti....lyna dahler nak jadi flower girl (terbayang camne lyna jadi flower girl....harap2 die ok dan tak melasak....kang tak pasai2 aku plak yang duk depan pengantin coz pimpin flower girl)

2 comments:

bukhairiah said...

muka ayah dia la..

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, gambo yang last tue kan...ejan pun notice cam tue jugak..