Monday, October 12, 2009

SABTU DAN AHAD

Ari sabtu terisi ngan lepak2 kat umah....asben aku p main tennis kat ampang, balik umah pun dekat kul 12....aku tak masak, lauk pauk basah pun tarak....makan jer ape yg ada kat umah tue....tp petang tue kami ada jemputan open house umah member asben kat cheras....tunggu mak ngah lyna yang p open house tue...dalam kul 5 ptg, baru gerak p cheras....lyna sepanjang dalam perjalanan, duk meragam jer....lyna baru nak start demam dan selsema...mungkin dia rasa tak selesa....sampai di sana, kami dijamu ngan laksa penang dan spagetti.... pas makan, p jalan2 kl, beli makanan tuk makan malam dan terus balik umah.....masuk umah dulu, p open house umah aini xofficemate merangkap jiran....umah aku tingkat 12, umah die tingkat 11....dekat kan....menu adalah meehun sup, mee rebus n dessert....

Ari ahad, bangun pagi2 p bekpes kat Sri Teja...pas jer bekpes, terus ke Ca4, beli barang2 keperluan rumah....sampai umah, terus siap2 nak pegi kenduri kawen offismate asben kat Hulu Langat....berkumpul di bawah offis asben kul 12 tgh....mak ngah lyna tak ikut coz die p open house kat umah kengkawan cikgunyer....

Ni dah tengah tunggu tuk take off....harus mamalyna posing dulu kan....

Pehtu mamanya with anak perempuannya kan...
Ayahnya?.....Ada di luar gambo....hehehehe....ayahnyer tengah menjeling bila tengok bininyer duk tersnap2....

Ada 4 buah kete berkonvoi tuk pegi kenduri kawen olin....diketuai oleh VIVA dan dibuntuti oleh KEMBARA, SAGA dan ni bebetul buntut ler ialah PERSONA....BELILER BARANGAN BUATAN MALAYSIA (promot jap disitu...hehehe)
tengah on d way tue....lyna bleh tido....lega lyna tido....even aku lenguh tangan memangkunya....kalau tak, asikler melasak dalam kete....
Nama saya LYNA....tak percaya, sila tengok kepala saya....
mak ngah lyna kata....org pakai nametag kat dada...lyna kat pala....hehehe

Dah abis kenduri, kami gerak p open house member kami iaitu en pojie di presint 14....dijamu ngan nasik lemak dan meehun goreng....pehtu p plak umah ofismate fatimah di presint 18 dan last sekali ingatkan nak p umah kak ani di presint 11 tp lyna melalak tak hengat dunia....dah sampai pun, cuma tak park kete jer....terus balik umah....cian lyna....penat agaknya.....malam kami duk umah sajer coz ayah lyna kena keje start kul 8 mlm sampai 1 pagi.....

3 comments:

MRS. K said...

oo..makan banyak..tambah berat..+ sakit perut..adoii..

ratna said...

hik hik.. pakai nametag kat kepala yer.. anyway, cute sepit rambut tu.

::Mamalyna:: said...

mrs. k, tu ler pasai...pas raya, berat bertambah2....tak shuker!!!

kak ratna, mak ngah lyna kata camtue...tp betul jugak kak, bila org tanya, nama sape...kami tunjuk kat pala...hehehe