Wednesday, October 28, 2009

Dalam Kete, Lyna Mengada-Ngada Merajuk Ngan Mama

Kejadian Lyna merajuk ngan aku semasa kami on d way p ke KFC Wangsa Maju tuk menghadiri Majlis Besday anak2 kak mimi.....Thanks so much kak mimi coz sudi jemput ijan n family....sebenarnya janji ngan izan nak gerak sekali, kiranya konvoi ler kan...janji kat tepi kebun (haaa jgn tak percaya, putrajaya ada kebun tau) kul 10:30 pagi tp kami tak jadi konvoi sekali....kami lambat...so kami gerak sendiri dalam kul 11:30 pagi....

Dalam invitation kak mimi, ada bitau, tema die PUTIH & JEANS....aku siap mesej izan, tanya ko pakai ikut tema majlis ker? Sekali izan jawab, tema ikut suka aku....hehehe....dah izan camtu, maka aku pun pakai tema ikut suka aku jugak.....cuma lyna jer ikut tema.....laki aku pakai kaler ijau dan aku pakai kaler itam tudung oren....sori yek kak mimi....

Kisahnya lyna ni, masa on d way tue, tak mauler duduk diam dalam kete....sat2 nak duduk atas riba aku, pehtu nak duduk kat kaki aku, pehtu berdiri plak...melasak jer kejenyer...pehtu aku tepuk seat sambil cakap, amboiii biasa die tue nakal sangat....terus cebik muka n terussssssss nak p kat ayah die yg tengah drive tue....terus duduk baik punyer atas ayah yer....aku nak ambik die, bleh die tak mau...siap senget2 badan tak mau aku ambik die....tengokler aksi lyna ni....cehhh siap wat pandangan sayu kat ayah die lagi.....mintak simpatiler tue ngan ayah coz mama marah lyna kan....

tp merajuk lyna kejap jer...tak lama lepas tue lena tido kat pangkuan aku jugak.....

12 comments:

reen said...

manja sangat lyna nier...heheh...adik scha dah kena babap dah ngan mama dia..hehe

::Mamalyna:: said...

reen, tu pun lyna dah bape kali babab dah...lyna memang MANJA!!!

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ala tak kisah ijan, tema tu saja2 jer buat suka2.. kalau dah tak de, belasah jer la pakai apapun..

anak perempuan memang manja ayah, perangai lyna sebijik emily.. kalau papa dia drive, wajib duduk atas riba.. dia boleh cakap "nak duduk kat papa jer, mama tak mau".. sakit hati dengar..

bukhairiah said...

hhuuhu dh pandai majuk nieh...biler dia wt muke simpati rs mcm sayu jerkan...

::Mamalyna:: said...

kak mimi, ampun yek, kami lari tema...anak jer ikut...hehehe...lyna ni masalahnyer manja bebenor, kadang ngan ayah die pun merajuk juger tp biasaler kejap...tp lyna memang manje ngan ayah die..

mrs. bubu, tu ler tengok muka tue...alahai sayunyer...

.:fyzz:. said...

amboiii biasa die tue nakal sangat
wey ejan..nih kira ayat trademark ko la yer bila marah lyna..hehehe..dh kali ke 3 aku membaca ayat nih..kira ok la..pasni lyna dh take noted..biasalah pia.pun sama la manja ngan babah dia..anak pompuan la katakan...
*merujuk pd gambaq lyna..amboi kan main..tuh muka mengadu domba tuh..kta mama dok marah2..hihihks

aLoNg@Na said...

aku pn garang gk mcm ko ijan..even ank aku boy tp dia jgak sgt manja ngn papa dia...nmpak byg papa jer,xdok diam la dia...org phg ckp "MENGGELETAT" la dia nkg kt papa dia...

manja mcm mana pun dia ngn papa dia,tdo peluk ngn aku jugak..hahahahah

aLoNg@Na said...

wei,aku nk tyer ni..nper bla aku nengok kt blog2 korang,blog aku asyik pos danish dlm kotak tu jer..latest post aku xappear pn kt blog korang..nper ek?

::Mamalyna:: said...

pijot, tu dah memang ayah aku dah...memangler muka tue cam mengadu domba jer ngan ayah die...

along, 'menggeletat'....lyna pun sama, ikut jer kemana ayah die pegi...terkedek2 berjalan...a'ah, memang asik gambo danish dalam kotak jer...ko ada updated tak citer baru?

aLoNg@Na said...

try ko klik kt blog aku tu,kua latest post tak?...aku dh update dh blog aku,dh 3,4 post dh yg baru..tp kt blog korang appear post tu jer..nper ek?..cmner aku nkwt ni?

::Mamalyna:: said...

along, aku dah bukak dah...memang ada kuar post baru ko...aku tak tau, cuba ko tanya izan, izan tue pakar n pro..

mela said...

pasni kalau lyna merajuk kat ayah dan ibunya serentak....dia nak gi duk mana ya?