Tuesday, October 27, 2009

Budak Ini Sudah Macam2 Pandai...

Budak mana? Budak seperti di dalam gambo yer....

Pertama, Skang nie pantang nampak lif, asikler nak menekan button2 tue....disebabkan perangai lyna yang camtue, bila kami kat lif jer, kami suruh die tekan button tue....bila dah siap tekan, sibuk tepuk tangan coz kami kata 'pandai'.....sengih tue tok sah cakapler....sampai ke telinga....pehtu wat senyum cheeky....

Kedua, Pantang dengar lagu ape2....terus goyang badan....tangan tue angkat n bengkok sikit cam kumpulan panca sitara tue, pehtu goyangler badan die....badan tue lyna kan turun naik cam berjoget tue...

Ketiga, dah pandai bagi tangan bila kita kata 'give me 5'....tak cukup 5, 10 sekali die kasik....pehtu asikler nak menepuk tangan kita kan...

Keempat, dah pandai buang hingus since skang nie lyna selsema...tp kita kena ajar die, baru die ikut...

Kelima, dah pandai bagi bear isap susu...ayork!!!! kadang saje jer die bawak botol pehtu die suakan bear tue botol susu ngan gaya cam suruh bear tue isap.....

Keenam, dah pandai tutup tv....kadang tue kita syok2 tengok tv, lyna jalan terkedek2 pehtu selamberrrr jer tutup....Ada satu hari tue, ayah die tengok asik masyuk tengok channel sukan (channel yang paling haku tak shuker) kat tv, aku cakap ngan lyna...'lyna, p tutup tv'....n u know what, lyna ngan selamba muka innocent p tutup tv tue...aku hepi giler...hahahaha...tu ler tengok lagi channel tue...

Tu jer kut yang skang nie aku teringat...nanti ada lain, aku update lagik...

4 comments:

.:fyzz:. said...

hahahah kelakar yg part last sekali tuh..lyna leh wat muka derkkkkkkkk jek yer..hahah musti ayah naik bengang je..chanel per wey..? bola ke? hihiks..

ratna said...

hik hik.. muka pun dah muka budak cerdik. so clever.

::Mamalyna:: said...

pijot, pas die tutup tv tue, memang lyna wat muka derkkk jer...hahaha...channel tennis, boring betul aku...

kak ratna, notty sangat kak wei...tp kadang tue menghiburkan jugak...

~aSHa~ said...

channel tu pun aku tak suka..ehehehe mari give me 5 aunty...