Friday, September 4, 2009

HARI INI DAN SEMALAM

Hari ini kau datang riang....tersenyum buat ku tenang......(dah aku tak ingat dah, hehehehe)
Cam tajuk lagu plak kan....tp aku nak citer pasal semalam dulu......
kan semalam aku telah menulis ENTRY NAK ENSET BARU kan.... aku kalau petang balik keje, kete kancil aku tinggal kat ofis, so petang balik ngan asben aku....die pick up aku....so before kul 4.30 ptg, aku cam biasa call asben coz nakler tau kut2 die balik lewat ker, takdelah aku tercongok kat ground floor kan....
Aku: Abang, sori pasal entry tue....(sambil gelak2 nie)Abang, ari nie balik cam biasa ker....
Asben : Tu ar, ntah apeape jer....ha balik cam biasa, lambat tinggal.....
Aku : Yelah....loh, kalau ijan lambat turun, tunggulah sat....
Asben : Takde....takde....sape suruh tulis cam tue....lambat tinggal....
Aku : Erm...ok....
Pas jer letak tepon, sepantas kilat aku bersiap tau....kemas2 meja dan ambik hbeg, tutup lampu bilik then jalan cepat2 ke punch card.....takut kena tinggal kaedahnyer.... tak penah2 aku tunggu kat punch card tau....time tue jam baru 4.28 ptg....lagi 2 minit..... dah punch terus menuju ke lif n jalan2 laju2 tunggu kat tempat biasa.....dalam 10 minit gitu....asben aku sampai.....fuhhh selamat, tak kena tinggal..... sampai umah, terus zass....memasakler....ape lagi....nak abiskan stok haiwan2 yang ada kat dalam fridge tue.... ayam, aku dah suruh mak aku kuarkan siap2.... memandangkan aku cuti pose....semua masakan aku berasaler semalam...so iniler menu semalam

Sambal sardin + tomyam ayam + sayur kacang panjang + bendi celur colek ngan tomato dan kuih keria

dah siap masak, masuk bilik, lepak2 ngan lyna ngan ayah lyna....kena tazkirah jap pasal tulis nak enset baru....meleleh aku sat....insaf jap.... so aku cakap ngan asben....takpelah bang, gugurkan permintaan ijan tue....jawapan isteri mithali.....hehehe

Malam tue asben aku p kuar buang sampah n lepak ngan kawan die si BOB tue...balik umah kul 11:30 mlm....hangin jugak okey....lama benor kuarnyer.....

Citer HARI INI

bangun sahur kul 4.30 pg just makan jer lauk ape2 yang ada.....disebabkan malas nak angkut lyna ke hall....maka asben ngan mak aku makan dulu, pehtu baru aku.....kul 6.15 bangun mandi n solat terus siap2 p keje.....asben parking kete jauh bebenor.....dah balik lambat, takkan dapat parking depan lif kut..... sampai ofis kul 7.15 pagi.....jalan p bilik, bukak bilik, bukak bilik bos, betulkan kusi die yang memang selalu pusing sat arah barat sat timur sat utara tue.... then on pc....tetiba bunyi mesej phone....tp kali nie....lama sangat....pelik plak aku.....dukler aku tergodek2 cari dalam hbeg..... sekali cari2 punyer cari........terjumpa nie....

TARA...........enset baru.......NOKIA 3500 Classic....walaupun tak canggih mane....bukan Nseries or blackberry....tp cukupler aku merasa enset baru.....rupa2nya asben aku kuar malam semalam tu p mines, cari enset....katanya sian plak tengok aku meleleh petang semalam.....hehehe...menjadi ko lelehan aku tue....hehehe...tp dengar kata, die pun beli enset baru jugak.....enset ape, aku pun tak tau..... asben aku cakap, die gantikan simcard ke enset baru time aku makan sahur....patutler beria2 nak bawak handbeg aku yg cam poket doremon tue tadi p ke kete....so kat situler die sumbat enset baru aku nie..... TQ SO MUCH abang.....ni yg sayang abang lebih2 nie.....hehehehe.....hanya ungkapan nie yg aku mampu ucapkan....

SYUKUR ALHAMDULLILLAH....

p/s: norzie, ejan dah dapat enset dah....masukkan balik 'tandukmu' itew....hehehe

11 comments:

..nOj.. said...

wahhh besnye... bile plak org nk letak henpon baru lam beg aku... mestikah tulis entry di blog?

reen said...

best nyer...

kak ijan kite dapat munge :) surprise tu..hehe

SyaNa said...

heheee
menjadi gak ye
romantik lor suami mu itu

*Miss Geli^ said...

wah wah wah..surprise gitu..
untung ejay..aku dapat surprise besday jek..ko tak kira ari dapat surprise!!

aku kalu takde orang nak letak hp dalam beg takpe la..letak duit pun ok

.:Iz-AnN (",):. said...

nora...jangan lupa masukkan duit lam beng aku...kira cam seprise gak...ahahaha

Mama Qaseh said...

Wahhh sayang tul Cik Abg kt wife dia ni kan..
Wat suprise lagik

::Mamalyna:: said...

nojah... ko nak camtu, mungkin ko kena tulis kat blog kut.....hehehe

reen, dapat bunge? syoknyer...

syana, tu ar...tak sangka dapat...kan ejan dah mintak gugurkan permintaan tue...sekali ada plak...

nogha, tu ar surprise...hehehe...letak duit banyak2 dalam hbeg lagi syok kan...hehehe

izan, ko mintak abang geli masukkan duit dalam hbeg ko...pakai maybank2u pun bleh jugak

mama qaseh, romantik ker...blehler tue...hehehe

.:mama dhia:. said...

terkabul ek permintaan akak..untungnyer la dpt asben cam asben akak...tunaikan permintaan isteriek...best..best..best..

norzie said...

hahaha....akhirnye...dpt jgk phone baru...tk sia2 sound hilmy smlm...tahniah...slamat enjoy phone baru la ye...(dun wori, tandukku telah selamat disimpan)....:p...klu nk request pape lg, sound la...hehehe

bukhairiah said...

best la cara dia bg tue..sweeet sgt..

::Mamalyna:: said...

yana, syukur alhamdulillah...hehehe

norzie, bukan ejan yer yg dapat nset baru, hilmy pun beli nset jugak...katanya pakej...isteri nset baru, asben pun kena nset baru jugak...(nasib baik sempat simpan tandukmu itew)

mrs. bubu, sweet ker...tu ler, kadang die buat surprise tue, tersurprise sangat2...hehehe