Thursday, August 13, 2009

::NAPE JADI CAMNIE::

Tadi pagi aku dapat call dari anum dan izan bitau yg cikgu2 di taska lyna mogok n tak datang keje hari ni......aku? WHAT!!!!....nape bleh jadi camtue....syukur sangat2 sebab lyna memang cuti sebulan sepanjang bulan ogos ni sebab mak aku ada sini tp camne ngan bulan depan?....anum maklumkan kat aku tadi....yg datang tadi cuma 3 org cikgu sahaja.....itupun yg baru2.....cikgu2 lama termasuk cikgu bilik lyna tak datang.....kalau taska anak nojah ditutup kerana h1n1.....ni taska tak ditutup tp cikgu yg mogok.....camne tue?.....so meka pakat2 p berjumpa ngan org puspanita KBS coz yg arrange taska nie ialah org puspanita.....dahler yuran utk bulan nie dah dibayar.....tp pengurusan adalah org luar...meka pakai tender....ni mesti kes
Kesian kat mak2 budak taska tadi....ramai yg balik umah n ambik EL coz camne nak tinggalkan anak kat situ ngan cikgunyer takde.....anum EL ari nie....Izan aku tak tau ape status die....izan lagiler ngan 2 anak HNI tue...mungkin ni masalah dalam pengurusan antara cikgu dengan org yg incharge taska tp tak sangka plak cikgu buat camnie....hal ni aku tak mau komen.... Menurut anum ngan izan, tadi org2 puspanita yg turun jaga budak2 kat taska....camneler gayanya meka jaga budak2 nie....
Harap2 keadaan pulih seperti biasa......takkan aku nak cari taska lain....nak antar umah org ke? ni susah sikit bagi aku.....camne nie....

7 comments:

ibuhaikal said...

fuhhh...paya jugakkan kalau anta kat taska nie..macam2 hal..

umilia said...

uiks..nape jd cmtu..kat taska bwh ofis saya ni pun pnh gak cikgu mogok..tp tak ramaila..adela 2-3 org..agknye dorg tak puas ati kot gaji kcik..sian gak kat dorg..pnt jg bdk2 tp gaji tak byk..

..nOj.. said...

lorrr ni mesti soal gaji ni... tp sius aku cian kt ibu2 yg keje pengasuh ni... mmg letih weh n stress... ko byg kte jaga anak sorg pn berpeluh2 dh... diorg punye ratio 1:5... klu seme nangis, seme berak... x ke tensi tu... sorg2 budak ade kerenah masing2 plak tu... hurrmmm

::It's Me:: said...

ena, tu ler...ada masalah dalamanler tue...

lia, dengar citer, memang gaji kecik...tp ni ramai yg mogok...cam ejan, akan balik ofis bila nampak bayang cikgu lyna...semalam camnelah ngan baby2 yg mak die letak n terus tinggal tue...

nojah, memang penat cikgu2...tambah budak semua lasak2...

:iBuAfiQah: said...

apsal taska tu ek?
mesti kebajikan x dijaga niey..
susahkan..
tp aku tgk kesian gak pengasuh2 nie..
penat wei..
jenis plak mak yg xpenah turun tgk anak..
skali skala leh la..
kalu hari2 xke tension pengasuh tuh....
aku selalu pengasuh tu duk ngadu ada mak yg jenis xturun tgk anak...
anak aku dh beso tu pun aku g tgk lagi..
skali skala aku ada hal xpe la tak tengok..
nie kecik xreti nak berdiri tuh,..
ntahla...

p/s:cam luahan plak aku niey!

::It's Me:: said...

irnie, aku nie hari2 tengok anak kat taska tue...ari2 lunch hour drive p tengok lyna...even lyna tido pun, aku still tunggu kat situ... masalah dalaman pengurusan kut....tadi member aku bitau, keadaan dah pulih mcm biasa...meka dah datang dah...

~aSHa~ said...

wei ibu2 pun kena la hulur skit2...itu pendapat aku la...kami dulu jenis pagi2 bekalkan nasi lemak ke, time raya bagi la duit raya ke...masa kat jpa kami buat mcm tu bagi cekgu senang hati jaga anak...