Monday, July 6, 2009

::WEEKEND YG TRAGIS::

Ari sabtu cam biasa, time tido aku still lagi tunggang langgang coz lyna tak sihat....still lagi cirit....tp takdelah seteruk ari khamis n jumaat tue.....lyna tak nak makan so berry die cairler kut coz die just minum susu jer....lyna pun takdelah terhidrat coz die still lagi aktif.... mak ngah lyna pun ada datang semalam....Pagi2 tue aku pulun masak ayam. Nama masakan, aku pun tak tau nak cakap camne....main campak2 jer....nak kata masak merah pun bukan, paprik pun bukan tp still HALAL tuk dimakan, hehehe....Ayah lyna plak ada game ari sabtu tue. P main dart wakil JKPTG kat Wisma Risda, KL. Game start kul 2 ptg n kul 12 nak gerak dari ofis. Mak ngah lyna plak ada urusan peribadi, hehehehe. So tinggaller aku ngan lyna dua beranak kat umah merpati tue.... Aku plak bosan yakmat....dahler kete kancil takde, tinggal kat ofis.....pehtu yg buat aku frust lagi, dahler ari sabtu tue aku ada jemputan besday anak kak hajar, memang aku beria nak p ler tp tuler takde rezeki aku nak merasa mee tulang tue.... dengar citer, amatler laris mee tulang tue....mesti konpom sedap! dah banyak kali kak hajar ajak aku p makan2 sempena besday anak die, tp ada jer halangan tak dapat hadir.....kalau ada kete, leh jer aku dua beranak pegi umah die.... asben aku plak, tengah malam baru balik....menang ke kalah ke, tak kose aku tanya....protes! tp dah baik dah....hehehe
Ari ahad plak, buatler keje umah cam biasa....nak kemas umah, aku dah cukup letih dah....kemas jer, berterabur balik....sapu jer umah, tak lama pehtu berhabuk balik....umah aku kan tinggi pehtu tingkap hall aku mengadap laluan angin, so amatler mudah berhabuk.... nak masak pun, dah takde ape nak masak....so aku makan lauk semalam, asben aku p beli nasik kat kedai mamak jer.... dalam kul 4 ptg gitu, mak ngah lyna dah sampai umah n ayah lyna ajak p jejalan kat IOI Mall Puchong....mak ngah lyna plak berhajat nak beli walker tuk lyna....hehehhe. TQ mak ngah....

Dah sampai IOI, p ler terjah JJ bahagian bayi....dapatler walker yg dicari....bak kata mak ngah lyna ' kalau murah, aku beliler...kalau mahai, tong-tongler'.... agaknye murah kut pada mak ngah lyna so die beli ngan rm die sendiri...hehehe. kat bahagian walker tue adaler buggy.....aku memang nak mengusha buggy....coz buggy nie senang nak bawak travel coz die kecil n mudah dihandle dari stoller.....tp setelah dibincang2 n mengetest sekali lyna duk dalam buggy tue, akhirnya kami tak beli buggy tue....Kat JJ tu aku beli kasut n wet tissu lyna sajork.... pehtu masa tuk makan.....hajat di hati nak mamam kfc, ramai plak org....tempat strategik pun takdop....maklumler kami bawak stroller lyna....tukar plan, makan di mcd...pehtu singgah plak kat Brand Outlet....dapatler aku merembat suar jean n blouse tue lyna....settle semua, harus balik ke rumah ok........tak reti2 lagi, hehehe.... Maka cerita tragis pun bermula.....jeng...jeng...jeng... sblum tue layan gambo2 sebelum tragedi.....

tu kasut baru tue....pas bayar, terus pakai....first kasut lyna....

amboi lyna, kaki siap bersilang2 lagik.........

lyna yg muka masham wif ayah......

Tragedi 1
Lyna p bantai berry dalam kete...punyeler banyak giler, sampai tembus kat baju aku...wuaaaaa..... bak kata ayah lyna, pehni kalau nak kuar p mane2, bukan lyna je kena bawak baju spare, mama pun kena bawak baju spare..... lyna meragam tak ingat dunia kat dalam kete....singgah petronas, salinkan baju lyna....terus lyna ok....tido jer dalam kete balik putrajaya.....

Tragedi 2
Dah sampai kat bawah umah, sekali asben aku cakap, walker tertinggal kat IOI.......haaa ape? tertinggal.....rugi wei....bajet memang tertinggal kat kaunter bayar parking coz mak ngah lyna cakap, die sandarkan walker tue kat tepi kaunter pehtu terus blah camtue jer....asben aku jaga stroller n aku plak dukung lyna turun eskalator.... ape lagi....zasss patah balik ke IOI.....kitaorg memang berharap walker tue ada lagi n takde org curi...... dah sampai IOI, mak ngah lyna turun p kat kaunter tue.....kitaorg tunggu jer dalam kete, tak masuk park pun....memang menanti ngan penuh harapan....rugi lorr kalau kena curi, dahler tak pakai lagi....baru beli plak tue.... ckap ngan asben, eda @ mak ngah lyna balik ke kete ngan dua cara....first, balik berlenggang sajer or balik sambil carry kotak putih @ kotak walkerr..... alhamdulillah, memang ada rezeki lyna....kotak dijumpai...... Menurut citer mak ngah, pas jer kami blah dari kaunter tue, receptionist tue kata, ada org cina bitau yg ada barang tertinggal tersandar kat kaunter tue....pehtu meka p hantar kat bilik sekuriti.....so mak ngah pick up barang tue kat bilik sekuriti.... akhirnya kami pulang ke rumah ngan penuh kelegaan.....syukur2.....

'ayah, cepatler pasang walker nie....lyna tak sabar nak mengetest nie......'

lyna with new walker......terima kasih mak ngah....

3 comments:

bukhairiah said...

huhuhu sjibik cam walker eirdiena (warisan si azeem) cumer kaler jer lain..dak2 nie nyer kaler kuning ijo...y nie bagus if lantai xsama tinggi, selamat lagi la..

::It's Me:: said...

mrs. bubu, ye ker...kat jj tue ada 2 kaler jer, pink n biru...dah girl kan, harusler ambik pink...hehehe

Mama @wisy said...

hahaha! sama dengan i.. hari tu beli huggies 2 pack tinggal kat kuanter relx ajer..bayar turus jalan..dah sampai rumah br perasan huggies awisy tak amik..LOL kan i..xoxo! stok kecoh2 dengan anak lerr..