Tuesday, May 26, 2009

::LYNA DEMAM:: PART II

Ceh...ni part II plak....dah balik dari spital pjaya kan...aku tengok demam lyna tak jugak kebah2...pulunler camne letak kain basah pun kat badan lyna, demam lyna tak jugak baik2...aku tepon anum @ mama aqil, tanya pasal Klinik Pakar Kanak-Kanak Annur di Bangi coz anum penah bawak mat aqil jumpa doktor kat situ. Setelah dah dapat penerangan yg secukupnya, kami decide senin malam tue nak p annur....sampai jer annur, aku tengok org ramainyaaa....sekali tanya kaunter, klinik dah nak tutup, time tue baru pukul 8:20 mlm camtu....kami pun pulang ngan keadaan hampa.... aku bermesej2an lagi ngan mama aqil, dah on d way balik pjaya, mama aqil call, die kata die baru call annur n staff situ bitau yg annur tutup kul 9 mlm....aku rasa maybe disebabkan ramai sangat patient tadi, tue yg kaunter tutup awal kut... Opppsss sebelum tue, kami laki bini memang apply EL ari senin tue.....


Pehtu, ari selasa pagi2, ape lagi kami berdesup p sekali lagi ke annur....still ramai jugak patient, so kami menunggu lagik....kami sampai dalam kul 10 pagi dan pukul 1 lebih baru dapat masuk jumpa doktor.....doktor decide tuk tukar antibiotik coz antibiotik yg spital bagi tue tak cukup kuat tuk lyna, thats y lyna punya demam tak kebah2....kami pun ambik kesempatan bertanya banyakkkkk soalan pasal baby2 yg demam2 nie camne penjagaan yg sepatutnya dan mcm2 lagiler.....ye ler kan, dah alang2 dapat masuk jumpa pakar so kita tanyaler puas2 kan...setelah puas ati ngan penerangan yg diberi, ambik ubat n terus pulang ke rumah




ni bilnya tuan2 puan2.....takpe2 mahai sikit, anak punya pasal kan...duit boleh cari....

So far, keadaan lyna dah beransur sembuh...kami memang bagi makan ubat ontime...tak sanggup nak tengok lyna demam lagi....rindu nak tengok keletah comey die tue... ye ler, time demam, muka lyna monyok jer...nak tengok die senyum pun susah..... aku cuti dari ari senin sampai khamis....makan tido pun dah tak menentu dah time jaga lyna....asben aku pun sama..... dah hasilnya ari jumaat, aku...........



plak demam....

7 comments:

..nOj.. said...

cian lahai... lama lak tu demam... skang dh ok la kan... jgn demam2 lg tau dik lyna...

*Miss Geli^ said...

ejan, ko takyah la tuam ngan tuala basah sangat. lagi elok, ko basahkan lyna tu terus..kepala tu biar bebetol basah..tilam bantal basah takpe, biarkan..asalkan panas dia kurang..

~aSHa~ said...

siannye dia..betul la ckp nogha tu..sila buat mcm tu...lama gak dia demam...susut tak berat dia?

MAMA REEN said...

nak kena demam campak kot...marissa pun demam gitu tak kebah2 tapi lepas bagi minum air kelapa terus campak tuer keluar pas tuer alhamdullilah demam beransur surut..dah sihat

.:fyzz:. said...

emm cian ka lyna..munkin nak 'boleh menda baru kot'..kdang2 orng tua kata cenggitu..
ish berabih duit la gak kan..nak terbaik untuk anak..mujuq la aku leh pi klinik2 panel swasta...hmmm tidak parah gak la bila sesekali kuar duit nak ke klinik..paham2 ja la klinik kerajaan nih ..huhu..apapun aku doa kan lyna cepat sembuh...

Mama Lyna said...

tq so much u all...tu ler first time lyna demam betul2 teruk...dugaan betul kat kami...so far alhamdulillah, lyna dah semakin sembuh, syukur sangat

bukhairiah said...

ciannyer bby...musti ssh hati kan?...kene lebihkan vitamin..bg scott ker, appeton ker...tp xsilap umur stahun br leh mkn supplement2 tue..