Tuesday, April 21, 2009

::JALAN2 ARI AHAD::

Kisahnyer ari ahad lepas, aku+mak aku n lyna p ler ke kamdar putrajaya tuk memborong ape2 yg patut (kainler ape lagi kan)... Pergerakan agak bebas sikit coz laki aku tarak...die outstation ke jb n singapore...pasal ape die ke sana, nanti aku wat entry lain ok... Bebas pun tak bebas sangatler cuma time memilih kain tue leh memilih sesuka suki ati jer coz tiada teguran @ bebelan di belakang kan...hhehehehe... first time aku p sendiri ke kamdar nie, naik pening aku mencari jalan masuk yg bebetul depan kamdar....ate, takkan aku nak park jauh2 n menapak plak kan..setelah bertukar2 gear, mereverse, menguturn, membrek dan sebagainya...akhirnya sampai jugakler aku ke kamdar... Memula sampai, terus naik ke tingkat atas yg ada jual baju2 readymade tuk mak aku...settle di atas, turun semula ke tingkat bawah...ada tragedi time nak turun tue, kat area tangga tue, meka letak tiang2 besi yg kosong yg tiang biasa meka letak tuk kain2 pasang tue kan....time aku turun tangga tue hbeg aku terlanggar kat tiang tue n ape lagi tiang tue tumbangler kan.... abis bising satu kamdar tue dengar bunyi tiang tue jatuh....chittt! dah glamer aku kejap, aku suruh mak aku angkat (ampun mak coz nyusahkan mak) coz aku dukung lyna....pehtu aku turun ke bawah ngan muka selamba jer...mesti pekerja kamdar tue tau yg kamiler org yg telah menjatuhkan tiang tue coz hanya kami jer yg kuar dari area tangga tue....aku pasan ada muka2 yg memandang, tp aku buat muka derkkk jer.....

Dan iniler hasilnya.......

nota: anda nampak 'kacauan' pada gambar di sebelah kanan? tue jari cik mek molek tue....




alamak.....berjaya jugak menunjukkan rupa sebenar.......



mama...mama...tantek....tantekk




tanteknya.....lyna nak pilih kain tuk mama
(abis dilanyak kain2 aku leh cik lyna nie...maaf ye kerana menunjukkan bum-bum lyna...soalan menguji minda, cuba teka lyna pakai pampers brand ape)

lyna : nah mama, ni lyna pilih tuk mama
aku : TQ sayang



hasil aku membeli belah kat kamdar tue, maka aku berjaya mendapat voucher RM5 sajork... Berbaloi? Memang berbaloi kalau aku dapat voucher bernilai RM50! sah sehingga 29 April 2009 nie...so KAMDAR, tunggu kedatangan aku lagi.... Walau hanya RM5 jer tp duit tue....sape nak kasik free kan....

5 comments:

..nOj.. said...

gambo yg fes tu mmg bes la... tergelak ai tau... kelako la lyna ni... wei tu bli kain bebanyak tu nk wat mende... baju raye ke

Mama Lyna said...

hehhehe...aku pun tengah susun kain nak snap gambo, elok jer pas snap, tengok balik ada tgn kecik tengah duk pegang kain...elok jer letak kat ujung tue kan...kain tue kain murah jer, aku borong 1, mak aku jer 3 n 2 lagi tuk makcik2 aku..

~aSHa~ said...

ehehehe..anak dara tu kemain...mesti nak inteprim jugak kan...mcm aunty2 dia yg nakal zaman itm dulu..kalo org nak bergambo je..mesti nak inteprim..ehehehehe...mmg anak dara ko ala2 keturunan kita ar tu..ehehehehe....wei aku pun skrg ni suka sgt shoping kat kamdar..actly murah ar kat sane...tidak ku sangka..mmg murah..terutama office wear....kemeja, skirt, blazer..seme murah2...

Mama Lyna said...

gdah, memangler murah...aku ada jugak pants aku beli kat kamdar, senang..kain pasang pun aku suka beli kat kamdar, rege pun ok lor... hehehe, memangler dah kena tempias agaknya lyna nie..ingat tak dulu, pandang ada sape bawak kamera, cam satu kelas ready tuk bergambo...aku paling tak lupa yg kita decide suruh pakai baju yg kain kotak2, n ada yg group pakai baju bunga2...lawak2

.:Iz-aNn (",):. said...

ishh...aku pun dah lama tak beli kain pasang nak buat baju baru...kena p borong ni...kan nak naik keje tak lama lagi...tiap kali pas cuti berpantang dan nak naik keje, haruslah ada baju baru kan...hehehe...