Tuesday, March 1, 2016

Shopping Baju Online Untuk Bersaiz Besar

Like me!
Badan besar...nak beli baju online yang muslimah sket, mmg menjadi masalah
kalo boleh, nak pakai satu baju jer
tak nakler kena pakai inner or cardigan
leceh...pada ai ler..coz ai sorang yg simple
ni pakai berlapis2
dahler  gebu...bertambah gebu lagi, hehehe

Kebanyakkan online jual baju yang utk org kurus2 jer
body cutting yg super kurus(S)
kurus(M)
kurus kurus gemuk(XL)
nak kata kurus pun tak, nak kata gemuk sket pun tak(XXL)

so just view jelah tengok baju cantik2
sambil tertelan2 airliur
sambil fikiran menerawang...kalaulah aku kurus

Nasib baiklah ada pilihan utk org debab
 
Salah satunya ialah POPLOOK
POPLOOK ni dia tidak hanya jual baju utk org kurus je tau
dia ada jugak utk org debab @ comey @ gebu

 1st klik POPLOOK

dah click...nanti click kat What's new (belah atas kiri)
pehtu pilih Curve (Plus Size)
 Dah click
Maka kuarlah berpuluh2 baju saiz besar
 pilih dan pilih
sambil pilih tu
tengokler ukuran dia
ukuran dia dalam centimeter

ai dah beberapa kali beli baju dengan poplook ni
so far ok
harga kalo curve size ni...agak mahal sket
aterrrrr... baju tu jahit kainnya kena lebih sket kannnnn

Cumanya, pertama kalo dia tulis
Semi-sheer (for modesty pair it with an inner)
maksudnya baju tu jarang yer
kain chiffon tu
mmg see thru ler

kedua, kalo dia tulis 
chiffon, fully lined
yang ni kain lining dia yg jenis murah tu
alaaa kalo beli baju dari siam tu
lining kain streching yg jenis tak serap peluh tu
kurenggnye di situ... tp dah kat dalam...
kalo tak nak kain lining tu bergulung2 di dalam baju
pandai2lah masukkan lining tu dlm skirt or sluar kan
coz dia tak jahit habis sampai ujung baju
kalo blouse tu...joining kain chiffon ngan lining adalah kat area ketiak

ketiga, berhati2 dengan ketinggian model
thats y dia tulis, baju sekian, tinggi model sekian
lebih2 kalo korang beli tunic kan
nampak model tu pakai cantik
labuh baju kat lutut
tetiba korang beli
labuh baju lagi kat separuh betis
camno tu
nak kata jubah pun tak coz bukan labuh sampai bawah kan
hahahhahaha
(cam pengalaman sendiri je kan)

keempat, warna baju POPLOOK 
lebih kepada warna2 pastel
lembut2 jer kaler dia
especially kaler biru, hijau, pink, peach, lavender

kelima, POPLOOK akan update baju baru jam 11 pagi
bukan tiap2 hari
maybe dlm 2 minggu sekali or seminggu sekali
  kebiasaan, dia akan inform bila baju baru kluar dlm FB

so apa lagi
p click POPLOOK
dan tengokler2 mana2 baju yang berkenan

Sekian, harap2 dapat membantu

1 comment:

Diana Rashid said...

Tak pernah lagi beli kat sini...nak tengok la..kot2 ada yang berkenan..