Wednesday, March 4, 2015

Taska Lama Versus Taska Baru

Iman masa umur 5 bulan, baru pandai duduk time ni
 
Baru-baru ni ai decide keputusan yang amat berat
berat hati sangat2
buat keputusan sambil berjujuran airmata
It's all about Iman Nursyahmy
Ai buat keputusan drastik untuk tukarkan Iman ke taska baru

Taska lama bagus sangat2...Alhamdulillah
ai antar Iman dari umur Iman 3 bulan hinggalah umur genap 2 tahun 5 bulan

KENAPA TUKAR?
TUKAR SEBAB JEM ROUNDABOUT!!!
tu jer

Since Lyna dah sekolah
sekolah plak masuk before jam 7.30 pg
pukul 7 mesti kuar umah
pehtu hadap jem kat ROUNDABOUT P15 tue
nak kuar simpang rumah tu, trafik light lepas 2 kete jer pehtu terus merah
tunggu lagi...
pehtu kete dari arah mydin pun kemainnn laju
Dah sudah hantar Iman
hadap balik roundabout tu
semua kete laju
semua kete berpusu2
termasuk kete ai, hehehhe
so bila dah ngadap 2 bulan
ari2 rushing
ari2 stress
so dah sampai tahap give up

Pehtu ondway nak p antar lyna sekolah
mmg nampak banner taska yang iman baru masuk ni
mmg baru bukak
so call owner
dan dia kata mmg ada kosong utk budak 3 tahun
so terus decide masuk
ni mmg dekat sangat ngan umah
seminit sampai, hehhehe
how imagine betapa dekatnya
enjin kete tak cukup panas, dah sampai taska baru

Hari ni baru hari ke3 Iman kat sana
so far ok
pagi2 1st day tu mmg nangis bagai nak rak
ngan mama dia pun rasa nak nangis
mama dia pun tak tenang duk kat ofis
terus wasap owner taska
dia kata mula2 jer...pehtu main ngan kawan2

So setakat ni no stress lagi (buat masa ni ler)
kuar umah 7.15 pagi
antar iman n terus antar lyna
sampai sekolah lyna dalam 7.25 camtu
kira okler
cuma hati ini masih riso pasal Iman

8 comments:

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

Moge2 iman serasi ngan taska baru.. Iman kan peramah, mesti no problem kan??

Sidratul Muntaha said...

Allahuakbar
salam ijan
rindunya dengan ijan tak terkiranya
tertanya2 jugak
betullah..
Allah selalu kabulkan doa kami kalau nak terjumpa or terbaca tentang kesah seseorang
take care ijan

Nad MamaZN said...

in shaa Allah..iman baik2 aje..
ye la, hati sape yg tak risau kan..dah la tmpt baru..
apa2pun tawakkal la.. kita dah cuba buat yg terbaik utk anak2 n famili.. yg lelain berdoa je byk2

::Mamalyna:: said...

Yana, riso yana...riso kemainnn
so far so good setakat arini

::Mamalyna:: said...

Ayu, i'm back on the track
harap2 berkekalan
tqqq kerana masih mengingati ai yg tak bapa kerdil nie

::Mamalyna:: said...

Nad, tq nad...aminnnn

syawalsimpsons said...

moga ad hikmah di sebalik kejadian kak....nampak lain si iman ni dolu ngan sekarang kan

syawalsimpsons said...

moga ad hikmah di sebalik kejadian kak....nampak lain si iman ni dolu ngan sekarang kan