Monday, May 28, 2012

Hai...Hai

 ai masih di ofis yer... 
takde pun tanda-tanda nak bersalin pun... susah ati gue... ari khamis lepas, ofismate ai dah bersalin...
dah sakit2 malamnyer, esoknyer (khamis) selamba datang ofis...pehtu duk ngadu perut die mengeras2 jer... tepon die dalam kul 10.45 gitu...pehtu kul 11 lebih die ada appt klinik... tup2 dah bukak 5 cm.. kul 12 masuk labour room, kul 12.55 bersalin... senangnyer lahaaaaaaiiiiii.... Tahniah kak wan, due die 7.6 tau... lewat sehari dari due date ai....harap2 ai pun dipermudahkan cenggitu


Disebabkan sibuk nak kumpul jutaan belian, depan ofis ai stuck jem!!!!
malas serabut kepala... ari khamis ai half day!
Ari jumaat cuti... Cuti duk sesaje kat rumah... buat laundry...kemas rumah, buat popia n sambil2 tue buat urusan roadtax cik sona ai with MyEG! 
Memula renew insurance...pehtu bukakler website MyEG... kat website tue akan appear, berapa yg kita insured kete, kete ape... then bayarler roadtax kan... ada 2 pilihan bayaran... ada rm6 bagi tempoh 3 hari bekerja dan bayaran RM20 utk delivery dalam tempoh 6 jam... so disebabkan cik sona tue memang 'mati' ati jumaat, so ambikler payment RM20 tue... kul 10.30 settle online with MyEG, kul 3.30 dah dapat roadtax... 
Hari sabtu, memang duduk rumah saje-saje... even rumah atas tanah, tp tanah pun ai tak jejakkan kaki tau, hehhehe... Tetiba teringin nak makan nasik lemak... so masakler nasik lemak...eh nasik tu tak buat nasik lemak pun, masak jer nasik biasa... tp sambal ikan bilis, kacang tanah goreng dan telur rebus... memang makan lauk tu dari pagi ke malam, hehehe...


Pehtu pulun buat stock popia, dapatler 25 peket... pehtu settle urusan baju semua (lipat+iron), pehtu tido... pehtu asben ntah ape kerajinan die... p bersesak2 dekat himpuan belia sana... kul 5.30 baru balik rumah...syabasler bro... die ada ajak ai, tp ai tak koseeee nak pegi... tak larat!
diam2 budak ni...p tunggangkan bedak kat muka... takpe nak, abiskan bedak tue... mak ko kan tokey kilang bedak tue... !


Ari ahad, sudah sound itu encik asben... kita makan luar, sebab satu haprak lauk pun takde kat rumah... so pukul 10.30 kuar rumah... p makan kat bangi...pehtu nak terjah TESCO Kajang... tup2 kami ke seremban coz sepupu cilik kami masuk spital... so mohler kita ke Seremban... p ambik mummylyna...then menuju ke spital... sampai jer spital sana... dan wad kanak2 kat situ... trasa berbezanyer keadaan di spital putrajaya vs spital sana... kalo kat putrajaya, mewah jer... satu bilik, ada 4 katil... ni kat sana... satu ruang besar, berpuluh2 katil pehtu satu row, ada 6 katil... Sepupu kami tue dah 17 hari demamnyer... suhu naik mendadak 39'... tp die so far okey...makan berselera... aktif tp bab demam tue, tak tau punca ape... nak kata denggi tak... virus pun tak jugak... ari ni katanya ambik sel kat leher die yang sedikit membengkak tue n nak test ape yg punca die boleh demam yang lamaaaa...


Settle hospital, p makan kat A&W, pehtu singgah rumah mak mertua mummylyna, borak2 kejap (kejap tp sejam jugak, hehehe) pehtu p TESCO, then terus balik rumah putrajaya... Tengok highway plus jem...so kami balik ikut Lekas Highway...


Malam plak, p keluar cari makan-lagik! Kedai yang dibajet utk makan, tutup plak... so pergiler kami kedai yg takde menepati ati ai sangattttt! Sekali, mmg spoiller kan kedai nie... serius... Harga makanan mahal, pekerja sombong, servis lembab! so memang pakej utk buat ai banned kedai u lerrr... heran ramai kemain datang kedai tue... adakah sebab suasana dekat dengan kolam ikan... or nak cuci mate tengok pakcik makcik duk karaoke...

4 comments:

.:Mama Dhia:. said...

termakbul jugak permintaan husband akak yer..sib baik tak bersalin mase hari belia ..hehehe... senangnyer ofismate akak bersalin..moge akak & saye pun dipermudahkan cam tu..genap 37 weeks pregnant ni..takut..

eMMe said...

hye Ejan... semoga time Ejan bersalin nnt dipermudahkan... jgn lupe update tau...nak tau perkembangan Ejan n Baby, hope semuanye sihat2 dan selamat... InsyaAllah...

Nad @ MamaZakwanNayli said...

saya pun doakan akak moga dipermudahkan bersalinnya nnt..dan berjalan lancar dan akak n baby sehat dan selamat semuanya..aminnn..!
tak sabar nak tgk anak tokey crabstick popia yg baru ni, hehehe

ooo, kedai tu kak?
kat desapinggiran putra tu ek?
takmo pegi gak la pasni

armouris said...

terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang