Friday, April 20, 2012

Iklan Kecantikan

mengomel jer mamalyna ni kan
nak kata mengomel pun boleh jugak... tp rasanya lebih kepada hak bersuara as pengguna kut


Sape tengok iklan kecantikan yang menguruskan badan... yg mencantikkan muka... dengan ikhlas ati, ai kata ai MENYAMPAH!


Memang ai berbadan besar tp bila tengok iklan2 tue.. sedetik pun tak teringin nak cuba... Contohnyer Iklan Program Menguruskan Badan... Perghhh, masa badan besar... kemain baju pun besar... selebet sangat2 cam duk kat ceruk kampung mana... pehtu p jumpa pakar kecantikan... buat treatment... pehtu berhasil kemain... terus gambo selepas.. BERMEKAP TEBAL LIMA INCI + BAJU UMPAMA LEPAT DAH... SEHABIS BOLEH MELEKAT KAT BADAN + BAK KATA CPN, KALO BERTUDUNG TUE.. TUDUNG PUN BOLEH TERBANG OR PAKAI TURBAN JER COZ NAK TUNJUK LEHER KURUS... tu iklan kuruskan badan...


Iklan Mencantikkan Muka
Masa muka sebelum... Kemain berminyak bagai nak rak... jerawat batu tu kalo boleh nak dihighlightkan biar nampak timbul berketul2.. kalo berjeragat tu, cam dikaler itam lagi...  pehtu p jumpa pakar kecantikan... buat treatment... pehtu berhasil kemain... terus gambo selepas MUKA BERMEKAP TEBAL... + BULU MATA PALESU + LIPSTICK MERAH KEMAIN... Kalo betul ler kan... terbukti berkesan.. cer try tayang muka selepas treatment tanpa MEKAP! baru tau hasil sebenar camne... ni semua tipu taktik n marketing yang tak hagak2! Tak semua org bodo tau... tak semua org tak tau menilai...


Baru2 ni ai dapat tag dari sorang fren.. die keje mak andam freelance.. jual sabun utk kecantikan muka.. yang tak tahannyer gambo model adalah gambo kawan die... dahler kawan die... bermekap tebal ala2 mekap nak akad nikah... hakikatnyer, betul ke sabun tue berkesan or saje2 nak tunjuk gempak sangat hasil sabun tue... terus ai unfren ngan die...hahahhaa...kejamkah aku?!!!

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

sabo ijan..
sabo aku pun kdg2 menyampah jugak
tpi bab ni la..
time muka kopak..
lampu kamera mcm malap je
tpi time dah kate cantik tu..
bedak klu boleh setong dia curah atas muka lepas tu lampu kamera mcm spotlight gajah!!

syawalsimpsons said...

YE KAKAK..SAYA SOKONG KAKAK...SAYA KALO KUAR IKLAN CAMTU...TAK DA HATI NAK TENGOK PON..MMMMM

syawalsimpsons said...

YE KAKAK..SAYA SOKONG KAKAK...SAYA KALO KUAR IKLAN CAMTU...TAK DA HATI NAK TENGOK PON..MMMMM

::Mamalyna:: said...

ayu, ahahhaa... semalam ai tengok kat tv9... mmg betul kan, time tak elok, lampu spotlight umpama takde bateri.. bila dah elok.. kalo boleh nak suluh muka ngan lampu stadium, ehhhe

::Mamalyna:: said...

su, akak kalo kuar citer tue, akak layan sambil tengok kepoyoan model2 tue, hehehe

Nad @ MamaZakwan said...

saya pun 1 geng bas skolah ngan kak ejan
nyampah kengkadang tu..hhuhu!

k, ujan2 ni sejuk sket..takde 'panas2'..hehe

hepi wiken kak! :)

.:fyzz:. said...

100 percent ejan...aku pun geram gak bila tgk tmbh2 yg iklan kurus2 tuh..ceh memula pakai tudung..bila dh kurus tudung terbang..huhuhu

::AyahLyna:: said...

Agak kejam jugak laa...!!!

Zana Adieyza said...

yup, setuju sgt kak.. lagi percaya kalau beli dgn kawan yg dulunya muka dia ada masalah but now dh makin ok.. kiranya kita kenal dia, so yakinlah cikit kan.. tp zana lagi selesa pakai yg biasa2 jer.. hihihi..