Friday, February 24, 2012

TQ...TQ...TQ

Tq buat jiran-jiran yang beri support kat bisnes ai... meka2 nieler... bila ada tetamu datang mengejut kat rumah meka... ngan pantas sms or call or main terjah rumah... nak beli popia, hehhehee... kiranya bisnes ai boleh jadik penyelamat mereka... 


Bila berada di tahap nie... Alhamdulillah... tak sangka, Allah beri jalan utk ai berniaga since September 2010... syukur sangat2... walaupun tak masuk lagi dalam pasaran Carefour or kedai mesra petronas (perasan!), kira okeyler... adaler branding tersendiri... Jika takde sokongan or belian dari kengkawan blogger, kengkawan belajar, kengkawan FB, kengkawan ofis... rasanya takdelah ai boleh berada di sini... Alhamdulillah jugak, dengan berniaga ni, ai tambah tambah kawan... tanya sesiapa yang berniaga, mmg secara otomatik dpt tambah kenalan... walaupun ada kawan yg pesen gunting dalam lipatan, mmg dari azali perangai tak boleh tengok kengkawan senang... duk hasut sana sini supaya jgn beli popia ai.... senang katanya, boleh buat sendiri... takpelah, kalo mulut ko letih, ko diam ajelah... cuma satu jer nak cakap, tak baekkkkkk aniaya kawan!


Terima kasih buat asben yang kadang2 tolong...kadang tak tolong coz bz ngan tenis ngokngek die tue, hehehhe... jgn main2 tau... muka ganas, ati cute, tangan comey coz pandaiiiiiiii gulung popia tau.... Luv you bebeh... tp kan mamat nie kadang buat ai geram jugak... cam kisah semalam, time gulung, mak aiiii muka kemain mengantukler, masham n tak bermaya... bila tanya, die kata die sakit dada..... yang herannyaaaaaa pas abis gulung, leh plak makan meggi sepinggan... sakit dada mana pigiiiii... sudah masuk jamban ka! same jer pesen perangai ngan lyna


Terima kasih jugak buat lyna comey yang bagi sokongan kat mamanyer berniaga... kalo ai jumpa customer utk delivery popia... dieler PA ai... die yang pass popia... die yg ambik duit... everything dieler... cam ai plak 'driver' die... feel tokey kepada tokey, maklumler dah declare die sebagai pewaris takhta, hehehhe


Terima kasih kat geng berniaga, Anum n Nowa yang sudi join venture bukak gerai... percubaan baru n berani... Alhamdulillah, berjaya kita together sama2 bulan 11 tahun lepas... n  kami masih mencari waktu n masa yang sesuai utk projek sesi kedua


Nowwwww... dah tiba masanya dan ai tengah berkira-kira nak tambah produk baru di MamaLyna's Frozen.... tunggguuuuu:)

3 comments:

YaYaNsMuM said...

Mmg seronok bila usaha berbaloi kan...gud luck yer.

umilia said...

tahniah wei..sonok tgk kwn2 beniaga n majujaya..aku je tak rs lg popia ko..tp bkn kate aku tak support tau..hehehehe..

Anonymous said...

Takat bli crabstik sdia ada dipasaran gulung dgn kulit popia yg jg sedia ada dipasaran..pon bole dikira branding sndiri ekkk bnyak sng nk kaya...kira mcm tukang tlg gulung popia je la pastu dpt upah haha yg bli tu pemalas ke terlampau kaya ish2 kesian...