Wednesday, December 7, 2011

Tentang Dhia - Episod Semalam

Ngeri plak tengok episod semalam...
Ingatkan mimpi ke ape ke... rupa2nya betul Dhia 'mati'
coz tak terfikir pun akan ada scene camtu coz pada mulanya Dhia kat rumah Zikir kan, sibuk nak ukur baju nikah.... tup2 dah ada kat kg n tetiba Dhia pengsan n disahkan 'mati'

Mmg keji betul perangai mak Zikir tue... dapat tau Dhia meninggal, kemain nasihatkan Zikir...suruh sabarler blablabla... tp bila letak jer tepon, terus cakap Alhamdulillah.... 

Pehtu nasib baik ada ustaz tue... nak kenalkan ustaz, memula p tunjuk budak pompuan kena rasuk kat rumah mak Melly coz ada hantu mak melly kat bumbung rumah tue... then die p ubatkan... pehtu baruler tau peranan ustaz tue masa dhia tengah dibacakan yassin...

Yg pelik sikit, rupa mak Dhia tue.. elok jer bermekap bagai... kut2 ler sedih nangis2... takdop pun! Yang ayahnyer plak sedih beria...

Citer ni masih ada 10 episod coz citer baru start 26 Dis... Harap2 Dhia tue kekal bahagia ler dengan Zikir... tp for sure kita akan tengok adegan2 menyakitkan ati dari Mak Zikir, Zetty dan Rose tue...

10 comments:

ejaMaria said...

semalam kat rumah ada kawan husband datang... tak dpt nak kosentrate... nyampah je...

.:Mama Dhia:. said...

tak tengok pun..aritu tengok mase mak melly abis semayang, pastu ade penjahat cari melly..mak die mati jugak ek..sian mak die.. dhia kene buatan mak zikir kan??

.:fyzz:. said...

aku tgk episod kemarin...mmg tui la mak si dhia tuh make up kan main..muka pun steady ja...emm mati hidup smula..ngeri gak aku tgk..huhuhu...

syawalsimpsons said...

giler kentang la kakak...sampai mak dhia make up x make up pon nampak...terbaikkk la

Cik Puan Nurul said...

mak melly yg mati yea igtkan melly..melly xmati lagi yea..
dah jadi cam cite seram yg malam jumaat plak semalam huhu

@e_da said...

memang terkejut kan masa dia terduduk tu.. tak syok la kalau heroin mati awal

Mama Gee said...

akak tak tgk semalam...abis tu betul ke dhia tu mati? huhu

misz beauty said...

tekejut tengok mayat terus duduk... dah la sensorg kat umah masa tu... huhuhuuu

Nad @ MamaZakwan said...

kalu nak dijadikan citer tu...
mcm2 imaginasi si pengarah ni..
ade ke dalam kehidupan realiti ni camtu ek?

maszmadi said...

urm.. x tgok cite ni dah 2 minggu dah... betul ke dhia da mati.. huhu camaner heroin leh mati lah nieh..