Thursday, November 17, 2011

Selipar Tat Sing

Sape pernah pakai selipar nie?
dan ada lagi ke yang masih pakai selipar ni?

Best oooo selipar nie...  kalo pakai tue memang rasa konfiden jer... terutama time kat toilet... konpom tak licin kan... dahler die jenis berat... Insya Allah, takkan ada aksi terlentang2 kat depan bilik air...

Dulu2 masa duk asrama, memang asik pakai selipar nie... dah ramai pulok pakai kan... mulaler letak tanda2 kat selipar... ada yang tulis nama besar2 kat ujung selipar... tak kurang jugak yang toreh2 sket kat selipar buat tanda... ada jugak yang letak tali rafia kat selipar.... 

Ingat lagi kalo ada solat berjemaah kat surau asrama....datang surau kemain lewat... kuar surau kemain cepat... ada tak kengkawan? baik ngaku, ehehhehe.... kononler kuar surau time ramai2 tue... mulaler berlegar2 kat situ mencari selipar....ada yang malas nak tunggu tue mulaler rembat jer selipar yang ada... sudahnyer adaler dengar citer2 ada org hilang selipar....

Pehtu ingat lagi tak game baling selipar... budak2 duk kg memang biasa main... budak2 bandar ade ker?
kalo main game ni, mesti kita pilih2 selipar kan... kalo ada selipar Tat Sing ni... memang di reject awal2 selipar nie.... iyeler... kalo kena badan ke, muka ke? memang berbirattttt oooooo...... game ni kan selipar tue disusun...pehtu kita kena baling selipar kasi tugu selipar nie runtuh n bersepah... pehtu geng tue kenaler susun balik.... dalam2 masa nak susun tue, memang suasana haruler kan... mana nak susun, mana nak elak kena baling selipar ngan geng lawan... kalo kena, for sure 'mati'.... dah tak leh main dah....

sekarang selipar Tat Sing ni dah mahal sikit kan harga die... dah lama tak beli... last pakai rasanya masa kat uitm dulu... bape lama dah tue.. adaler 9 tahun yang dulu.... not sure kualiti die masih cam dulu or dah kurenggggg....


**gambar from google, kredit to tuan punya gambar

10 comments:

syawalsimpsons said...

saya penah main game baling selipar ni..berbirat belakang saya cap selipar tat sing....cop mohor merah kak belakang sya ni...kakkakakakkakakka

ejaMaria said...

cari selipar tat sing tu... tapi tak jumpa... nak letak utk tandas... hehehe... safety kan...

satu lagi suke sbb dia tahan... tak mcm selipas skrg ni... klu pakai tak sampai 4 bulan tapak dan licin / haus / nipis... huh

ejaMaria said...

selipas plak dah... selipar... hehehe...

::Mamalyna:: said...

su, akak pun penah kena... main game tue, pehtu kawan baling selipar kena kepala... terus pening ting tong.. sakit sgt2!

.:Mama Dhia:. said...

susah nak dapat dah selipar ni kak..mmg best..tak licin.. tahan plak tu..

::Mamalyna:: said...

kak maria, selipar tue memang best... safety pehtu tahan lama... cuma tak tau kualiti die skang camne... masih best cam dulu or dah kureng...

::Mamalyna:: said...

yana, tu ler.. jrg dah nampak.. akak pun dah tak beli... skang banyak jual selipar nipis2 cam dalam gambo tue.. for sure licin!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lyna...
sy pun pernah pakai taim duk hostel dlu, yr 92 kot..
mak sy beli tat sing sbb die berat sket n tak licin.. maklumle, pes taim anak die duk hostel.. berlari dlm bilik air bimbang die takut licin kl beli slipa jepong!..

heheh, memori tu..
sayang kat mak saya!!!!

ibuafiqahhuzaifah said...

beb!

selipar ni kat kedai kampung aku ada jual lagi..bandar ko ada lagi tu cer cari..haha
kat bandar ni aku rasa xder..yg nampak jenama up skit dah..asadi..

selipar ni paling tahan kalu duk asrama..aku duk itm dulu pun pki selipar nie..nak2 kalu licin kat toilet tuh..

kualiti still sama..berat cam dulu gak!

biskut Hup Seng,selipar Tat Sing suma tuh mengamit kenangan dowh!

Ameh Wahab said...

citer psal selipar ni...dulu² mase kat skolah asrama seme bdk² pkai selipar ni smpai kiteorg ade group sendiri..name nye Tat Sing Crew...hahaha...pegi memane pkai selipar ni...gi prep, gi makan, gi toilet...wakakakaka..