Monday, November 21, 2011

Next Year~Tadika Yadim~

Insya Allah, tahun depan lyna akan bersekolah di sini... TADIKA YADIM, Presint 16


Kenapa tukar?
Tahun depan, jika lyna masih di Generasi... tadikanya adalah di Dewan Serbaguna, Presint 9-depan foodcourt sri teja tue... lagi jauh dari rumah kami sekarang di Presint 15... Since kami dah pindah sana masa bulan 6, memang dah survey2, tadika mana yang agak berdekatan dengan rumah.... Biasanya kalo pagi2, perjalanan ke presint 9 tue memangler jem... pehtu nak p ofis di presint 2 dan presint 4... lagi haru biru kut pagi2...


Tadika Yadim ni agak berdekatan dengan rumah... kiranya dari rumah tu, terus masuk simpang alamanda n terus direct ke presint 16... drop by lyna n terus p keje... takdelah memusing jauh dah cam skang... Charge  tadika pun okey... ada pembelajaran... more to islamic... nanti tomey2 mama tue dah kena pakai tudung p skolah... no more pakai cekak bunga besaqqqq!


Kisah nak dapatkan borang tadika ni pun... leh tahan mencabar... ai pun first time pegi, memang tak sangka yg ramai org apply... dah tau yg borang pendaftaran kena ambik pada 1.11.2011 tue... asben kena pegi n9... ai mintak die pergi lambat coz tak mo ler sorang2 p sane kan... demi anak, so u mesti bersama2 ai, kata ai, hehhehe.... 


Plan asal, pas antar lyna... p bekpes then baru p ambik borang... tp masa tue cam dah lewat antar lyna, tukar plan... p ambik borang dulu then baru bekpes.... bila ai sampai kat tadika tue kul 7.40.... que mak pak dah sampai tangga.... kaloler ai p makan dulu... tak tau ler que sampai mana.... masa ambik borang start kul 8 pg... pehtu jika anak die dah bersekolah kat situ... then nak continue lagi tuk taun depan di situ jugak... mak pak pun kena sama berbaris dengan kami yang baru nak apply nie.. thats y que panjanggggg sangat..... nak lenguh kaki n lutut ai nie... dahler super lapar... que punya que... ai dapat isi borang kul 9 pagi dan ai org ke 40!... 1 jam 20 minit duk berbaris... Utk pendaftaran, kena bayar RM50... kiranya cam booking tempatler kan... then bulan 12 ni mereka akan call n bitau berapa rm plak kena bayar...


Sayang memang sayang nak 'tinggalkan' Generasi.. tp terpaksa kena buat pilihan utk tukarkan lyna.... Terima kasih buat cikgu2 kerana sudi mengajar lyna.... Lyna masuk taska tu dari umur 1 tahun 4 bulan.... Alhamdulillah, dah banyak die belajar... dah pandai ikut arahan dan berdisplin...
Harapan mama dan ayah semoga lyna boleh menyesuaikan diri dengan suasana baru dan kawan2 baru....

8 comments:

.::Lynn::. said...

Ada taska tak sekolah ni?

syawalsimpsons said...

mengapa la kakak tak minta tolong sy amik kan...kan bawah umah saya je pon..kikikki....pas ni leh la nampak lyna petang2 mama dier men2 kat bawah tu ngan baju kotak2 warna kuning N tudung...so sweet...

::Mamalyna:: said...

Lynn, tadika jer... taska takdop!

::Mamalyna:: said...

sue, tau area rumah sue.. tp mak pak kena queler dik.. dah peraturan kat tadika tue, mak pak budak kena berbaris... nanti, bolehler kut2 ternampak cik lyna main2 kat situ taun depan..

eRiNsZ said...

lyna cayam suda besaq....

Zue AnnaLeeya said...

mesti tomei lyna pakai tudung nnti.... hehehe
bdk yg dah biasa duk taska, mesti blh sesuaikn diri...
diaorg dah diajar berdikari...
kdg2 kita mak pak yg neves lebih kan??? huhuhu...

maszmadi said...

ooo lyna dah masuk tadika baru yerk taun depan, moga cepat suaikan diri yerk.....

eima said...

aku masih kat generasi lagi la .... nanti fahim kat foodcourt tu ke... alahai ....

tak pe la pak die yg hantar ... yg aku risao kena bgn mandi pg tu ...huhu