Friday, November 4, 2011

Drama Soffiya 3 November 2011

Before balik rumah petang semalam, terjumpa ofismate... katanya, 'jgn lupa tengok citer soffiya... pehtu updated... aku tak tengok, main bola petang nie'.... Dak cik Ain, asben u layan ke citer nie? Kemain salam pesan kat ai, heheheh


Okey... ni ler sinopsis die
Situasi kat rumah... Ilyas meleleh air mata sedih kemain sebab kena tipu ngan Fiona... Fiona pujuk rayu ilyas ler supaya jgn tinggalkan die.... Pehtu Ilyas naik bilik... kemas2 baju n kuar dari rumah tue... Pehtu Kamal tegur Fi supaya jgn cari Ilyas.... time tu Soffi ada... then Fiona nie buat ler luahan ati... dulu kemain semua org sayang die ler tp sejak ada Soffi ni... semua dah jadi lain... die panggil Soffi betina sundal... Kamal nak lempang die... tp Soffi halang... Then Fiona mengaku depan kamal yang dieler orangnyer yang sebarkan gambo soffi tue... Kamal terkejut gila babeng....Pehtu Fiona kuar rumah... Scene adaler Fiona bawak kete sedih2... Ilyas pun tengah bawak kete... muka nangis2!


Ilyas terus p ofis... duk kemas2 barang... kiranya die nak letak jawatan kat ofis Kamal tue... pehtu teringat2 kisah2 lama.... kisah pesanan arwah kakak die sebelum meninggal suruh jaga Soffi... Scene semalam asik tunjuk Ilyas duk menangis2 jer (ai plak naik rimas, hehehhe).... Pehtu Fiona cari Haris kat club... Haris tak mo jumpa Fiona dah... katanya, asik die jer ikut rentak fiona... kali ni die nak fiona ikut rentak die... Ilyas tertido kat ofis... then paginya... pa die (or satu2nya pekerja yang keje kat pejabat tue ~ korang perasan tak... takde staf lain... pompuan tu jer kan) kejutkan die... Ilyas mintak die buat kopi n die kata die nak letak jawatan.... Fi pi jumpa doktor tue then die mintak nak gugurkan bayi tue... doctor tu menolak permintaan fi... pehtu doctor tue tepon kamal bitau yang Fiona jumpa die n citer ape permintaan Fiona...Fiona nampak cam insaf... p kubur mak die... mengadu domba kat situ.... Pehtu kamal kemain riso sebab Fi tak balik rumah.... tepon ilyas pun tak angkat2... then Soffi volunter nak cari ilyas... Kamal cari Ilyas kat ofis, pehtu staf pompuan tue bitau kata Ilyas benti keje... terkejutler si Kamal nie...So soffi berjumpa ilyas... duk pujuk2 ilyas carikan fiona sebab kesiankan kamal.... Fi plak duk rumah mana ntah... mesej kamal, kata fi tak nak idup lagik.... Pehtu Kamal tepon Sofi yang masih duk ngan Ilyas tue...then soffi pujuk2 Ilyas suruh cari jugak Fiona... Tengah2 Fiona duk bersedih tue... ada bunyi ketukan pintu... die ingatkan Ilyas sekali Soffi da..... pehtu fi cakap, kena soffi masih nak berbaik ngan die... sedangkan die buat macam2 kat Soffi.... 


Then Ilyas tunggu kat kafe... Soffi datang... katanya tak dapat pujuk fiona balik... time kat kafe tue Ilyas cam buat luahan ati... katanya die ada plan.. nak p duk orversea.. bawak Fi ngan anak die... pehtu luahan kisah lama plak kononnya jika die tak tinggal sofi dulu.. mesti keadaan tak jadik camtu... kiranya die tak kawin ngan fi... soffi tak kawen ngan kamal... dan die cakap, mesti sofi jadik ratu ati die... then die kasik 2 surat tuk sofi... 


Kat rumah, Soffi nak bukakler baca2 surat Ilyas tue...pehtu teringat kenangan2 lama mereka.... tengah2 nak baca tetiba rasa cam nak muntah... p lari toilet... surat tue letak cam tue kat meja... Kamal cari Fi.. agaknyer dah dapat alamat... Pujuk fi suruh balik rumah.. tp Fi kata.. boleh, tp kamal kena ceraikan Soffi... 


tu jerr kut... so tunggu minggu depan yer...

4 comments:

ejaMaria said...

hehehe...
semalam baru je nak feeling 'kesian' kat Fiona masa dia sorang-sorang cakap ngan baby dia kat rumah tu...
sekali bapak dia (Kamal) datang... dia suruh ceraikan Soffi... ape hal?
terus menyampah balik dgn Fiona tu...

*dasat diorg berlakon kan? *_*

::Mamalyna:: said...

Kak Maria, tuler... ingatkan dah insaf kan.. kemain syahdu syahdan... tp nan ado...

dakcik said...

kak ijan , salam memang peminat citer nie..same naik dgn bini dia..hehehe

tp smlm sempat tgk..sbb game dia xjadik..huhuhu

tp Fi tu mmg xserik2..geram..

p/s : sempat lg salam pesan tue..hihi

Nad @ MamaZakwan said...

naseb baek ada kak ejan, hehe..
saya tak dpt tgk ending nye smlm..
o, ada lagi ke mggu dpn
igtkan smlm final episod
ceh!