Wednesday, October 5, 2011

Testimoni - Barangan Kedai Rakyat 1 Malaysia

 ari tue ai penah citer, yang ai dah beli barang2 kat kedai rakyat 1 malaysia.... masuk jer kedai tue, semua barang label 1 malaysia yer....

Meh ai review.... dah beli, dah makan so bolehler ai komen kan...
Ikan Sardin - RM1.05
Bukak jer tin, lambak jer isi... ada 2 ketul ikan sardin... kalo dibandingkan dengan sardin cap king cup or ayam brand, ada 3 ketul kan... tp ada jugak 2 ketul bila seketul tue besar.... bila dimasak, sedapppppppp tau! isi sardin masih pejal... kut2 isi sardin dah benyek or hancur... takde... masih elok.... kira okeyler kan, setin harganya cuma rm1.05 dan isi ikan ada 2 ketul! 
 Aiskrim - RM1.99
Rasanya sedap.... dan kureng manis
Susu tin pekat manis - RM1.95
Baru bukak semalam..... rasa dulu, sedapppp! same jer rupa or rasanya dengan susu pekat brand lain... lemak2 gitu... 

Zaman sekarang kan, semua barang nak naik harga.... kalo boleh ada barang yang boleh dijimatkan, haruslah berjimat kan..... so far, kami jenis tak memilih brand... ada yg boleh dimakan dan rasanya okey, terus beli....

Tambahan, duk plak kat putrajaya yang barang asik mahal memanjang... heran betul!
kalo bawak rm50 kat pasar tue, kejap jer licin... tengok barang, takdelah banyak mane...
plzler peniaga, jgn ingat semua org yang duk kat putrajaya ni kaya raya.... 

27 comments:

syanasaid said...

tp kedai ni xbyk lg kan
pastu yg aku tau sume kt dlm LRT stesen
jenuh la nk pegi

nanonano said...

kuantan ade x eh kedai cmni?
mcm xpenah jumpe pon?

.:Mama Dhia:. said...

betul tu kak..minggu lepas gi pasar, habis lebih dari RM50...tu lum campur brg2 kering lg...huhuhu...

sangat murah barang kat kedai satu m'sia ni kak..kat mane ade kedai ni kak???

Cik Puan Nurul said...

betul tu ejan..sakit jiwa kan semua mahal..kalo takat sabun basuh baju mmg pakai yg murah je sama je..cth cam tisu ke,susu pekat manis ke..kalo sabun basuh pinggan memang guna sunlight sbb tahan lama..sebotol biasanya 2-3 bulan baru habis nak2 sy mmg basuh pinggan hari2 kan sbb pekat n xperlu guna byk..biarpun mahal skit dr yg lain tp berbaloi xpela..mahal singgit dua je pun huhu.

Dee said...

dgr cerita gomen nak naik gaji..kami yg swasta ni tak naik2 gaji pun..peniaga dah tentu semua nak naikkan barang..abislah..makin tertekan hidup rakyat..

Pn. Zana said...

murah kan? buleh la pegi ni.

mela said...

kat perlis pun belum ada lagi.tak sabar aku nak gi jenguk..kalau kualiti semua bagus..takyah beli yg mahal-mahal dah..beli yg ni ja..

syariza09 said...

kt p'jaya ni duit kluar mcm air

eima said...

nanti nk try pegi la

misz beauty said...

murah nyeeeee.... tak jumpa lagik kedai ni... xtaw port mana kat kelana jaya punya... nanti nak search...

maszmadi said...

tgh cari gak kdai 1m nie.. tp x jumpa lg lor.....

~aSHa~ said...

kat sini pun rasanye lagi mahal..tambah2 kedai melayu..sbb pembekal yg cina selalunya bagi harga rendah kat taukey2 cina je....

dah la barang2 byk dari KL...lagi la dia charge

eMMe said...

tak penah gi lagi kedai 1 Malaysia tu, ade barang2 basah/segar tak? ke barang kering je?

::Mamalyna:: said...

syana, kedai ni ada kat putrajaya, tp tak tau kalo kat kl, kedai ni ada kat stesen lrt... maklumler, ai ni jarang datang key ell, hehehe

::Mamalyna:: said...

nano, takde ke... kedai ni bukak tak serentak...

::Mamalyna:: said...

yana, mahal kan.. RM50 tue cepat benor jer abis... kedai ni kat kpdnkk kat presint 2 tue... senang jer nak cari, nampak dari tepi jalan... cepatler terjah:D

::Mamalyna:: said...

CPN, asik mahal jer... trasa nilai wang kita tue makin kecik... tu ler, ape yg boleh jimat, kita jimatkan... biar takde jenama, asal boleh makan n ia sedap sama cam yg berjenama mahal...

::Mamalyna:: said...

dee, memang cam tu kan... bila ada pihak dinaikkan gaji, terus peniaga naikkan harga barang, pada meka.. semua org naik gaji... alahai:(

::Mamalyna:: said...

zana, a'ah murah.. sardin tue mmg murah... memang nak beli n beli lagi

::Mamalyna:: said...

mela, rasanya sodap... mmg kami beli yang ni jer...

::Mamalyna:: said...

syariza, memang pun.. kadang2 beli lauk kat kafe pun cam tak bape nak logik kena caj.. mahal bebenor

::Mamalyna:: said...

eima, p ler... kat bangunan kpdnkk tue, presint 2

::Mamalyna:: said...

misz, akak pun tak tau area kl kat mane.. kalo kat putrajaya, akak tauler... tryler p kalo dah jumpa

::Mamalyna:: said...

masz, iye ker.. kat kl banyak kan...

::Mamalyna:: said...

gidah, kalo aku balik kg aku kat lepih nun, cam tu wei... harga kemain mahal, mahal dari kl.. memang meka caj ngan harga transport kut...

::Mamalyna:: said...

emme, tryler pegi... die jual barang2 kering jer.. gula, susu, sardin, air...

fiezah91 said...

murah tu.kat sini tak jumpa pun lag kedai tu