Thursday, October 13, 2011

Sang Kancil Comei

 sang kancil ai tue skang, hanya jalan2 dalam putrajaya jer.... 
Dulu2 time bujang, jauh perjalanan sang kancil tue... balik kg + dating + p spital bawak ayah dan cam2 lagik... skang dah kawen, naik jer kete kepunyaan en somi

Disebabkan duk dalam putrajaya jer... so mentenance die skang, dah tak high demand cam dulu2.... 
abang, air dalam tangki kancil ni ada ke tak yek.... 
ermm, ada kut... ala...kalo berasap, dalam putrajaya jer... resq cepat datang (dieler tue)

abang, minyak kete kancil takde ni...
alaaa... kan p keje ngan abang

abang, angin dalam tayar kete kancil takde
nanti abang p isi ~~ nanti die tue bermaksud, lagi 2 minggu abang isi angin

tp disebabkan ai dah cakap hari2, angin tayar takde~angin tayar takde... so si somi pun dah naik rimas, maka ari selasa lepas terus together2 isi angin kat shell
pagi ni yang ari tetiba mendung dah hujan dari renyai terus lebat dan lebat....
dahler kena isi angin keempat2 tayar... pump angin kat shell tue plak, die just appear tulisan 'end'... die takde bunyi cam kat petronas....
ni mamat sangat tekun isi tayar kete.... nak tau ape mamat ni kata

'org duk kalut isi angin tayar kete, die sibuk duk ambik gambaq'.... pehtu duk gelak2... dahler ari ujan nie, penat tau dak?! tu duk sengih2, jgn sengih saja2... tengok screen pump tue, kalo die tulis end, jerit kat abang!

6 comments:

♥mama eza♥ said...

HEHEEH GIGIH ISIK ANGIN TAYAR..HEHEHE..

Ya ALya said...

heheheh,sempat lagi amik gambar yer......

Nad @ MamaZakwan said...

hahaha!!
lawak la kak ejan.. ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hehe.. berjasa si kancil tue ye

maszmadi said...

kancil oh kancil.....

~izan~ said...

kalau izan,terkial2 la buat sendiri hihi.kdg2 terlebih angin kdg2 terkurang.

tp gmbr tu menarik tu! cun!~