Monday, October 31, 2011

Berbaloi Ke? Berbaloi-Baloi....

Hari Sabtu yang lepas.... ai ngan lyna... duk rumah sajer... family mertua ngan ipar duai p klang.... reason tak ikut depa sebab ai tak sanggup nak control lyna tatkala die ligat.... asben ai tarak... sibuk main tenis sempena karnival kompleks kejiranan 2011 yang buat kat presint 11....


Balik rumah sabtu tue, asben cakap... die dapat masuk semi final... katanya kalo kalah pun, still dapat duit...katanyaler.... ai tau niat die tu... saje bitau dapat duit supaya mulut ai tak bising yang die duk main tenis...tenis...tenis! Ehhhh, jgn ada plak yang cakap laki main, bini tukang perabis duit...no!no! no!


Ari ahad pun sama... dukler kami melepak lagi kat rumah.... nak start minyak tuk menggulung popia, trasa malas plak... memang duk saje... duk bersenang lenang tengok tv... 


tengah2 bersenang lenang, dalam kul 10 pg gitu, dapat mesej 'ayang, abang dapat masuk final... jap lagi nak lawan'... so ai pun reply 'yo ler'...... pehtu tunggu punya tunggu... tengok jam dah dekat kul 1 tgh... mana mamat ni, diam jer... so ai pun tepon


ai : ni kat mane ni? dah abis main ke blum?
mamat tu : dah abis main dah... kalah... ni tengah tunggu ambik hadiah
(cehhh.... tang menang, laju jer mesej bini kan... bila kalah, duk diam2 jer)


pehtu dalam kul 3, mamat tue sampailer rumah... masuk rumah dengan muka senyum nie... capai beg n keluarkan envelop n tunjuk kat ai
hadiah naib johan : RM200... dah main beregu so kena bahagi dua... dapatler rm100... Berbaloi ke? kira okeyler kan coz ai dapat sekeping, ehhehehe

2 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulillah...laki menang tenis, bini dpt tempias nye jugak ;)

tu kire adiah sbb jaga lyna 2 ari le tu kot, hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

okey lah tu dapat sekeping...atleast share. sharing is caring! ;)

congrats!