Thursday, September 29, 2011

Hepi Besday Lyna - Part I

memang ai dah niat... taun ni besday lyna, nak celebrate kat taska die...
plan memang dah baik punyerrrrrr.... goodies pun dah siap letak! kamera pun dah ready....
even ada sedikit pertukaran waktu tetiba coz tetiba bos ai nak datang ofis plak (die berkursus selama sebulan)... so ari nie ai rushing n drive bawah sikit dari schumacer jer.... dah set kul 11.45 terus bertukar ke before kul 11 coz bos bitau nak naik ofis kul 11....


Kul 10 gerak dari ofis... sempat 'capai' kawan ofis as peneman ai di kala ai tengah kekalutan... balik rumah ambik goodies ngan kamera... pehtu zasss p presint 8... teman volunteer, die belikan nasik ayam n ai beli kedai kek... nasik ayam tu tuk cikgu2.... siap semua, lantas terus p taska....


Sampai jer kat taska, elok jer ai langkah masuk kelas lyna... lyna tengah duk elok jer kat satu sudut... ai kasik salam ' assalamualaikum lyna'.... secara otomatik... die sebak dan terus berusaha tuk menangis..... dan die terus menangis dan menangissssss..... alahai, memula ai biar jer tp tak sampai ati... ai ambik n peluk... bila dah peluk, lyna plak sehabis boleh tak mo lepaskan ai.... cikgu2 pun tolong siapkan meja nak letak kek... tangan ai sebelah peluk lyna, sebelah kasik goodies kat kengkawan lyna... 


Lyna? still lagi nangis dan nangis... cikgu kata, lyna okey... nama jer akak (ai ler), terus die nangis... sebak agaknyer.... ada kawan lyna cakap, jgnler nangis... kan kawan2 ada... alahaiii, sweetnyer... tp cik lyna teruskan kerja nangis die tu... kawan2 nyanyi lagu heppi besday, nyanyi lagu Allah selamatkan kamu...syok tengok gelagat bebudak tue....last2 die tak potong kek pun... ai plak dah nak kejar masa, tinggalkan lyna kat cikgu n terus p ofis.... 


sampai jer ofis, terus ai tepon cikgu... cikgu kata lyna okey... siap makan kek dah.... ermmm! budak bertuah sungguh! Cikgu jugak ckap, lepas jer akak pegi, die okey... tu duk tengah makan kek ngan kawan2 die... Mungkin die dah ada perasaan kut... sebak or terharu tengok maknyer datang bawak kek for her birthday!


Jujurnya ai pun sebak tadik... 

10 comments:

Pn. Zana said...

LYna malu + sebak mak nye datang..:) Happy besay Lyna! sorry aunty x dpt datang sabtu ni. :)

Nad @ MamaZakwan said...

huhu, terharu+sebak aunty nad tau, lyna...
dlm hati ada taman la lyna ni...

mummy_ayu said...

sweet.....ayu pun tak sabar nak buat mcm nie for Ian next year...
Lya tak sangka la tu..sampai touching yer..

.:fyzz:. said...

so touching..msti lyna so happy

♥mama eza♥ said...

sebak kan kak...same la mase eza celeb bufday auni ari tuh..dah besar rase

maszmadi said...

erm.... masz baca n3 ni pon dah nak mngalir ayor mate ni.. camane la kalu hadapi sendiri kan..

hepi besday lyna..... be a good girl ok..

ibuafiqahhuzaifah said...

ejan:

anak aku sookkkka sesangat aku datang taska bawak kek!
mmg request barbie kan..
lg soooka la kek dia kek barbie...
tahun depan dah siap request barbie lagi..huhuhu

happy bday Lyna!

::AyahLyna:: said...

Sian lyna no...sorry lyna sebab ayah tak ikut p skali tadi...ayah kerja kat Seremban nie....

eima said...

aku amik fahim smlm ..tgk muka die tak dak prasaan pun cuma kat bj je die ade kesan coklat...aku tau la yg die dah mkn kek....

ingat nk minta tolong cekgu die amik gambo tp cekgu plak tak dak hp camera ... aku plak kat klinik so cam ne nk rush balik umah amik camera ... rugi2

puan nina said...

olooooo..happy sgt kot..happy birthday Lyna!