Thursday, September 22, 2011

Cuti-Cuti Tahun 2012

Meh kita rancang cuti-cuti kita tahun depan... 
Jom chek it out!

January 2012
1st Jan (Ahad) - Cuti Tahun Baru ~ so dapat cuti free ari senin
3rd Jan (Selasa) - Besday ai!!!!!! + bapak nojah... wajib beritahu kengkawan nie:P
23 - 24 Jan (Isnin & Selasa) - Cuti Tahun Baru Cina ~ campur weekend, dapatler cuti direct 4 hari kan

February 2012
1 Feb (Rabu) - Cuti Hari Wilayah
5 Feb (Ahad) - Cuti Maulidur Rasul ~so dapat cuti free ari senin
7 Feb (Selasa) - Thaipusam

yang ni kita boleh plan bercuti panjang - just ambik cuti 2-3 (Feb) selama 2 hari, kengkawan akan boleh bercuti selama 7 HARI!!!!  heaven betul kan:P

MAC & APRIL - takde cuti best! cuti ujung minggu jer... so sila bekerja ngan penuh kusyuk n tawaduk

May 2012
1 May (Selasa) - Cuti Hari Pekerja + Besday My Emakkkkkk
5 May (Sabtu) - Hari Wesak ~ takde makna cuti tue coz jatuh time wiken:(

JUN & JULAI -  sekali lagi, takde cuti best! cuti ujung minggu jer... so sila bekerja ngan penuh kusyuk n tawaduk

OGOS 2012 - Raya! Raya!
19-20 Ogos (Ahad & Isnin) - Cuti Hari Raya Aidilfitri ~ raya ari ahad, so dapat anjak lagi cuti ke hari selasa
ni kena planning bebetul balik kg bagi sesiapa kg yang jauh.... at least, ari rabu or khamis or jumaat, dah kena ready balik kg....

31 Ogos (Jumaat) - Hari Merdeka ~ dapatler cuti direct 3 hari

SEPTEMBER 2012
16 Sept (Ahad) - Cuti Hari Malaysia  ~so dapat cuti free ari senin

OKTOBER 2012
 26 Oct (Jumaat) - Hari Raya Haji

November 2012
13 Nov (Selasa) - Hari Deepavali 
15 Nov (Khamis) - Awal Muharam
ambik jer cuti 12 & 14 & 16 - dapatler cuti direct seminggu... ni sesuai bagi kengkawan dah ada anak yang bersekolah coz time ni, budak2 dah start cuti sekolah

DISEMBER 2012
25 Dis (Selasa) - Hari Krismas ~ ambik cuti 24 Dis, boleh dapat cuti 4 hari termasuk wiken


ni plan cuti bagi mereka2 yang keje di putrajaya n KL... kalo kengkawan yang keje kat state, konpom ada cuti2 under state kan... so, selamat merancang cuti:)

11 comments:

.:Mama Dhia:. said...

advance nyer akak...info bagus ni..

syawalsimpsons said...

FUYOOOO BEST LA AKAK...PASNI LEH JADI INFO UNTUK CUTI SETIAP TAHUN YE...

Cik Puan Nurul said...

ailap yuuuuu...ok nk plan dah coti2 mesia hahahahha kenkononnya

::NureeN:: said...

best2.. coti2 m'sia.. nk g mana ya? hehehe ;p

ZaNa aDieyZa said...

terbaik la kak!! zana suka info ni!! suka sesgt.. senang nak rancang cuti.. tq so much kak!

.:fyzz:. said...

hang bguih ejan...leh bukak blog hg kalau aku nk refer cuti2..hehe..baguih2.thumb up

Pn. Zana said...

good info..hehe

suhailas said...

Good info nii sis...tp sayang terlmbt lol sue terbabas gi cuti bulan Jun & Julai...rugi cuti..ni gara gara pal tony wat 0Fare aa semlm..heheheh

@e_da said...

bagus mamalyna buat ni.. baru kami terpandang segala2 cuti ni.. mula la plan mcm2 ni...

ibuafiqahhuzaifah said...

aku pg td dah tgk cuti raya 2012..syawal tahun nie pun x abis lagi..haha
kira utk kutu 2012 plak!
kelas x aku?

miss jue said...

saya dr last 2 weeks dah dok hafal cuti2 next year... ada plan besar punya..hehehe