Wednesday, March 16, 2011

Wan's Little Helper

mak ai ada kat umah ai skang, sampai hari ahad lepas... camne die boleh sampai umah ai, camnie citenyer....

Ari ahad, memang santai duk umah... pagi2 kuar p bekpes then p Ca4 beli barang dapur... pehtu rilek2 jer...  hphone duk dalam hbeg... tergerak hati nak tengok phone, tengok2 ada miskal dari mak 2 kali... then call balik...

ai : nape mak tepon...
mak : camni... ada kak na balik (kak na my sepupu, anak mak ngah)... ajak mak ikut die p kolumpo sebab ngah pun pegi juge....
ai : ha bolehler.... dah siap barang ke?
mak : tak lagik... ngah pun suruh mak pegi, suruh pegi umah aok... die ajak masa kome pegi kubur pagi tadik... (terus tengok jam, dah pukul 1:30 tgh)....
ai : lohhh... lamanya... deme cakap nak pegi kolumpo pukul bape?
mak : entoh... katanya lepas makan... aok tepon ngah tanya, kalo jadi pegi, mak nak siap barang, nak mengikut deme... nanti aok ambik mak kat rumah kak na (kak na duk di shah alam)
ai : ha okey2

(mak ngan mak ngah duduk sekampung)

sangat2 kalut, letak tepon cakap ngan mak, terus tepon ngah... nasib baik ngah masih di rumah die lagik... tengah makan nasik dan memang plan, pas makan, siap2 terus gerak ke kolumpo... perghhh!!! nasib baik sempat... kalau tak, mmg tak lepas hajat mak ai tue...

So mak ai ada kat rumah seminggu nie... Insya Allah, hari sabtu antar mak ngan ngah balik kg... lyna still antar taska... biarler mak rehat2 kat umah merpati ai tue...

7 comments:

Cik Puan Nurul said...

lol sorg diri jela duk umah tak boringkaaahhh ahahaha..cuti sekolah mak naik kl huhu

eT said...

sonoknyer mak ada kat umah...
nnti nk import mak gak..hehe

eima said...

klu fahim tau nenek ade kat umah mmg die wat onar tak mo pi taska/umah umi <--dulu

Adyshariz said...

kalau mak dtg umah mmg sronok, dpt borak2 dan hilangkan rindu..

..nOj.. said...

behnye mak ade kat umah. tu mak tgh kupas mende wei. mangga ke

~aSHa~ said...

next week ni laki aku takde..nampaknye kena import nenek n atuk lagi la....

Pn. Zana said...

la. cian ler mok oak duk sensorg . oak ambik cuti la. duk umah sesama. lepak.best !! :)