Friday, March 18, 2011

Susun...susun... susun

ai balik rumah thari tadik... sekali ai disambut dengan pandangan cenggini... Cantik tak?!!!! cantikler sangat kan.... nasib baik tak disusun bantal2 ni sampai pintu... ituler cik lyna, amatler suka menyusun... owhh, lyna cuti p taska ari nie, duk umah ngan wan...

4 bantal kecik kusyen+bantal kepala+bantal kerusi+losyen+botol susu+botol minyak TYT+drum dan last sekali beg sekolah die... ni baru sikit yer tuan2 dan puan2... ari tue die p susun semua bantal besar kusyen tue... abis penuh satu hall... tu belum lagi die p susun kusi makan cam rupe kusi bas...

Citer disebalik kes susun2 nie
asben ai balik dulu rumah, tengok pandangan cenggini kan... so cakapler ngan lyna..
ayahlyna : Lyna buat ape nie, nanti kena marah ngan mama
Lyna : mama takdeeee....
situasi ini diceritakan oleh ayahlyna dan mak ai

-ambooooiiiiiii, berani nampak... so ai tanya die bila dah tau citer nie kan... 'lyna, ni sape duk susun-susun cenggini, mama marah nanti'... cam biasa, die mesti buat muka terkulat2 malu...

6 comments:

eima said...

o0o mamalyna yg paling garang dlm rumah rupenye ....hahahah
kul brape nk suruh aku amik popia ni

syawalsimpsons said...

comey je lyna...

maszmadi said...

hikhik x dapat banyangkan camner banyak akal lla si dak lyna nie.. mesti best layan dia..

eRiNsZ said...

boleh bayang muka lyna cumil tu kedek kedek montot..susun kusyen hikhikhiuk

~aSHa~ said...

tu yg aku suka baca blog ko....mcm2 peel anak ko kongsikan....

peel yg mcm ni sama je la dgn 'bebudak' umah aku tu...tapi skrg aku kurang skit la jadi tiger jadian....dulu2...aduih...tak larat nak marah...susun memanjang..kadang2...terpaksa tukar sarung bantal selalu sbb kotor...

Ummu Sofea said...

Salam. sama pesen la anak kita. abis bersusun semua bantal2 kusyen tue. Jenuh jugak. Mulut ibu ni dok bising, tangan kena jalan jugak susun balik. Itu belum lagi campur bear2..semua diterbalikkan. Bila tanya.."Bear sleep,"